Travel Mind Syndrome, Nicotine Stain, C.O.D.E.

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Travel Mind Syndrome, Nicotine Stain, C.O.D.E. Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Travel Mind Syndrome, Nicotine Stain, C.O.D.E.
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

Travel Mind Syndrome + Nicotine Stain Live
w/ C.O.D.E.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 22:00
Είσοδος: 5 ευρώ

Για πρώτη φορά στη σκηνή του six d.o.g.s συναντώνται τρία συγκροτήματα της rock underground σκηνής. Ο λόγος για τους Travel Mind Syndrome, oι Nicotine Stain και οι C.O.D.E.

Οι Travel Mind Syndrome άρχισαν να δίνουν το παρών στην εχγώρια alternative indie rock σκηνή από τα τέλη του 2005. Έχοντας προϋπηρεσία στο Λονδίνο (μετάδοση του single τους "Donna" από το BBC και παρουσίασή του από τον Tom Robinson στο BBC Radio 6), δανείζοντας το "Emergency Exit" στην τηλεοπτική σειρά "Σε Είδα" και το "So You Think You Can Dance", με το "Breeze of Light" επιλεγμένο ως "Τραγούδι του Μήνα" από το Jumping Fish της Cosmote, με ξεσηκωτικές συναυλίες στην Ελλάδα και supports slots στους Ceasars, τους Σουηδούς Radio Dept. και τον Sivert Hoyem των Madrugada, προχώρησαν στην κυκλοφορία του πρώτου τους δισκογραφικού βήματος, με τίτλο "East Acton to St. Friday". Ύστερα από μία παύση το 2012, επέστρεψαν το 2013 με νέο ήχο και νέο line-up. Αναμειγνύοντας επιρροές από blues και rock μέχρι post-rock και electro και από μπάντες όπως οι Faith No More, Yeah Yeah Yeahs, The Black Keys, Kasabian κ.α, ξεκίνησαν εκ νέου τις live εμφανίσεις και τις παρουσιάσεις του νέου τους υλικού. Σύντομα ολοκληρώνουν τον καινούριο τους δίσκο, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός της χρονιάς.

https://soundcloud.com/travel-mind-syndrome

Οι Nicotine Stain είναι μια rock μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1995. Ξεκίνησαν με την μορφή μιας heavy grunge/alternative rock μπάντας με το όνομα Spellbound, χρησιμοποιώντας αποκρυφιστικά και αφηρημένα θέματα με στίχους εσωτερικής αναζήτησης, σκληρά κιθαριστικά riffs σε εναλλαγή με μαγευτικά arpeggios και υψηλών συχνοτήτων φωνητικά. Παρά το φλερτ με το μυστήριο και τη φρίκη, οι Nicotine Stain συμπεριέλαβαν στο ρεπερτόριο τους και κομμάτια για την κοινωνική αστάθεια, την πολιτική διάβρωση, τους κινδύνους των καταχρήσεων, αποκαλυπτικές προφητείες και την φρίκη του πολέμου. Στην παρούσα περίοδο έχουν συμπεριλάβει στον ήχο τους το groove και το funk αλλά ποτέ δεν παύουν να ροκάρουν δυνατά. Έχοντας αμέτρητες live εμφανίσεις στο ενεργητικό τους έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και κομμάτια που έχουν αγαπηθεί πολύ. Για τον εορτασμό των 20 χρόνων τους αποφάσισαν να ηχογραφήσουν τα κομμάτια αυτά και καθώς αυτή θα είναι η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, οι Nicotine Stain θα γίνουν η πρώτη μπάντα που κυκλοφορεί ντεμπούτο και best-of ταυτόχρονα, σαν ένα σουρρεαλιστικό οξύμωρο σχήμα.

https://www.facebook.com/pages/Nicotine-Stain/499913966723645
http://www.jumpingfish.gr/NICOTINE_STAIN
http://www.reverbnation.com/nicotinestain

Οι C.O.D.E. (Culture Of Digital Elegance) κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “Culture Of Digital Elegance” στις αρχές του 2008, έχοντας πειραματιστεί πάνω στον συνδυασμό των ηλεκτρονικών ήχων με το ύφος της σύγχρονης rock μουσικής,. Έναν χρόνο αργότερα κάποια κομμάτια του δίσκου αυτού διασκευάστηκαν από τον Geedel και κυκλοφόρησαν ως EP με τίτλο “4 on the floor”. Τον Σεπτέμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το “Machine EP”. Όλα αυτά παρουσιάζονται σε δυνατά live που γίνονται ακόμα δυνατότερα χάρη στην συνδρομή και την έντονη σκηνική παρουσία της ερμηνεύτριας Βίκυς Φυσίκα.

Links:
www.code-music.net
www.facebook.com/codeband
www.youtube.com/codeband
www.twitter.com/codeofficial
  • SHARE
  • TWEET