Electriod

Αθήνα @ Jazz Point

Electriod Αθήνα @ Jazz Point
Συγκροτήματα Electriod
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Jazz Point
Διεύθυνση Ακαδημίας 18 (εντός στοάς)
Τηλέφωνο 210-3235910
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 22:15
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

JAZZPOINT
ΠΕΜΠΤΗ    29   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ELECTRiOD
Στην καρδιά της jazz με Monk, Gilespie, Jobim, Hancok, Wonder
 
Το ELECTRiOD είναι ένα καινούριο μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από τον Παντελή Μπενετάτο στα keyboards, με μακρόχρονη παρουσία στην ελληνική τζαζ (και όχι μόνο) σκηνή και τους νέους εξαίρετους μουσικούς Βασίλη Παναγιωτόπουλο στα τύμπανα και Γιώργο Ρούλο στο κοντραμπάσο.

Ο ήχος του σχήματος χαρακτηρίζεται από πλούσια ηχοχρώματα, δουλεμένες δυναμικές, αυτοσχεδιασμούς με γνώση και φαντασία, επεξεργασμένες και ουσιαστικά δεμένες ενορχηστρώσεις, όπως και ρυθμικές εκπλήξεις! Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του γκρουπ με οδηγό την αγάπη για τη μουσική και την αφοσίωση των μουσικών στην τέχνη τους.

Ο βασικός κορμός του ρεπερτορίου τους περιλαμβάνει συνθέσεις και διασκευές σημαντικών jazz standards από το bebop songbook μέχρι τη βραζιλιάνικη αύρα του μποσανόβα του Αντόνιο Ζομπίμ, από τα funk κομμάτια του Χέρμπι Χάνκοκ μέχρι τις αξεπέραστες μελωδίες του Στίβι Γουόντερ και από την αφροκουβανέζικη τζαζ του Ντίζι Γκιλέσπι ως την παράξενη ιδιοφυία του Θελόνιους Μονκ.

Στο πρόγραμμα του ELECTRiOD έχουν θέση ακόμη διασκευές του Βασίλη Παναγιωτόπουλου πάνω σε ελληνικά παραδοσιακά θέματα και πρωτότυπες συνθέσεις του ίδιου και του Παντελή Μπενετάτου, ενός πιανίστα με πολύ σημαντική διαδρομή στην εγχώρια μουσική σκηνή. Πιανίστας, κιμπορντίστας, συνθέτης, ενορχηστρωτής, αυτοσχεδιαστής και δάσκαλος, έχει δώσει (ήδη από τα ‘90s) και συνεχίζει να δίνει δείγματα μιας μουσικής τέχνης που συνδυάζει σε υψηλό βαθμό το συναίσθημα και την απόλυτη τεχνικο-θεωρητική βάση.

ELECTRiOD: Ένα πραγματικό must στα αθηναϊκά live jazz αυτού του χειμώνα!
 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ: keyboards
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΛΟΣ : ηλ. & ακουστικό μπάσο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: τύμπανα
  • SHARE
  • TWEET