Magnanimus Trio
Θεσσαλονίκη @ Burlesque

Συγκροτήματα | Magnanimus Trio |
Ημερομηνία | |
Πόλη | Θεσσαλονίκη |
Χώρος | Burlesque |
Διεύθυνση | Σκρα 10 |
Τηλέφωνο | 2310-288153 |
Τιμή εισιτηρίου | - |
Ώρα έναρξης | 22:00 |
Σημεία προπώλησης | N/A |
Διοργανωτής | - |
Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
Magnanimus trio
Χρήστος Μπάρμπας
(πιάνο, καβάλ, φωνή)
Δημήτρης Τασούδης
(τύμπανα, πιάνο, φωνή)
Παύλος Σπυρόπουλος
(κοντραμπάσο, φωνή)
Το Magnanimus Trio δημιουργήθηκε από τρεις φίλους, τον Χρήστο Μπάρμπα (πιάνο, καβάλ, φωνή), τον Δημήτρη Τασούδη (τύμπανα, πιάνο, φωνή) και τον Παύλο Σπυρόπουλο (κοντραμπάσο, φωνή), τον Σεπτέμβρη του 2010. Η γνωριμία τους γίνεται ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90, όταν ήταν συμφοιτητές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολουθώντας ο καθένας το δρόμο του, συνδύασαν ποικίλες και εξίσου ενδιαφέρουσες μουσικές διαδρομές και επαγγελματικές ενασχολήσεις.
To site τους:
http://magnanimustrio.com/
Ακούστε στο youtube:
magnanimus trio - a sunday morning
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gk3KLKPAIYU
Ο Χρήστος διδάσκει νέι και οθωμανική μουσική σε πανεπιστήμια και σχολές του ελλαδικού χώρου καθώς και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την ενασχόληση του με τα παραδοσιακά πνευστά ασχολείται με τη σύνθεση μουσικής για παραστάσεις σύγχρονου χορού, θεατρικές παραστάσεις καθώς και για σχήματα σύγχρονης τροπικής μουσικής.
Ο Δημήτρης διδάσκει μουσική στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως κρουστός συμμετέχει σε μπάντες post-rock, jazz, σύγχρονης τροπικής καθώς και σε συναυλίες σύγχρονης και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής.
Ο Παύλος, πέρα από τη διδασκαλία θεωρητικών και κοντραμπάσου, συμμετέχει σε μουσικά σχήματα που δρουν ορμώμενα από παραδόσεις, όπως το flamenco, τα βαλκανικά και οι μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου.
Μετά από μια περίοδο κατά την οποία ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους (ο Χρήστος σπούδασε εθνομουσικολογία στο Λονδίνο και ο Δημήτρης σύνθεση και κρουστά στο York) συναντήθηκαν ξανά στη Θεσσαλονίκη.
H δημιουργία του Magnanimus Trio προέκυψε ως ανάγκη να συνδυάσουν όλες τις μουσικές επιρροές τους σε ένα σχήμα, χωρίς την ανάγκη σαφούς προσδιορισμού και χαρακτηρισμού της μουσικής τους, αλλά με σκοπό να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική, απαλλαγμένη -όσο είναι εφικτό- από περιορισμούς, τόσο “στυλιστικούς” όσο και αυτούς που προκύπτουν από τη μουσική βιομηχανία. Σημαντικό μέρος, ούτως ή άλλως, στη μουσική δημιουργία τους έχει ο αυτοσχεδιασμός, ως μέσο που συνδέει σε πραγματικό χρόνο, τις μουσικές ιδέες και επιρροές τους. Επίσης η τροπικότητα (οι τροπικές μουσικές χρησιμοποιούν τον τρόπο ως βάση της σύνθεσης, σε αντιπαραβολή με την κλασική τονική μουσική και λειτουργική αρμονία) είναι δομικό στοιχείο στη μουσική τους, τόσο, όσο και η τάση να εξερευνηθεί κάθε στιγμή μουσικής πράξης και να αναδυθούν μελωδίες μέσω προσεκτικής ακρόασης του ήχου. Στις συναυλίες του σχήματος, στοιχεία τροπικής jazz μπορούν να συνδυαστούν με σύγχρονες και κλασικές ιδέες, πάντα δίνοντας χώρο για αυτοσχεδιασμό και αφήνοντας τα όργανα να μιλήσουν μόνα τους…
Χρήστος Μπάρμπας – πιάνο, καβάλ, φωνή
Παίζει και μελετά μουσική από μικρή ηλικία: Νέι με τους Omer Erdogdular και Μάρκο Σκούλιο, καβάλ με τον Nedyalko Nedyalkov, φλάουτο με ράμφος και μουσική μπαρόκ με τους Κωστή Παπάζογλου και Berrnard Bohm, πιάνο με τους Ελένη Σαμακοβλή, Ελλάδα Γκουσεϊνοβα, Jean-Christophe Charron θεωρία μουσικής με τους Νίκο Σολωμονίδη και Βασίλη Κίτσο, μπανσούρι και μουσική της Βόρειας Ινδίας με τους Shima Sunders και Nicolas Magriel κ.ά.
Έχει πτυχίο μουσικολογίας/ μουσικής παιδαγωγικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μάστερ εθνομουσικολογίας από την Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS). Ενδιαφέρεται για μια μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών, από σύγχρονη και ηλεκτρακουστική μουσική, μεσαιωνική, μπαρόκ, κλασική, μουσική για χοροθέατρο και κινηματογράφο, τροπική jazz, μέχρι και Ελληνική παραδοσιακή μουσική, Οθωμανική κλασική, μουσική της Βουλγαρίας, Μέσης ανατολής κλπ.
Οι ασχολίες του με την μουσική περιλαμβάνουν την σύνθεση, ερμηνεία και διδασκαλία των μουσικών που μελετάει. Από το 2008 είναι συν-ιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας “Nomeolvides-Co” που δραστηριοποιείται στην δημιουργία παραστάσεων και οργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ “Espacio” στο Κόδρα/ Θεσσαλονίκη και το 2010 έβγαλε το cd του σχήματος Yeden. Συνεργάζεται με πολυάριθμους μουσικούς και σχήματα τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Neda, Ross Daly, Κέλυ Θωμά, L’ Ham de foc, Aman Aman, Daud Khan, Efren Lopez, Κυριάκος Ταπάκης, Ηλιάς Ανδρεουλάκης, Γιάννης Μήτσης, Γιώργος Σταυριανός, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Θέρος, Calixtinus & Faraualla.
Έχει διδάξει Νέι, Καβάλ και σύνολα παραδοσιακής μουσικής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα. Εργάζεται στην Κρήτη, στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος.
Δημήτρης Τασούδης – τύμπανα, πιάνο, φωνή
Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Η Σοφία Ζουµή και ο Θάνος Τασούδης
υπήρξαν, µεταξύ άλλων, οι πρώτοι του δάσκαλοι στη µουσική (πιάνο και τύµπανα,
αντίστοιχα). Σπούδασε στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., το Κρατικό
Ωδείο (κλασικά κρουστά µε τον Αναστάση Βασιλειάδη και Θεωρητικά µε τον Κώστα
Σιέµπη) και στο πανεπιστήµιο του York, στην Αγγλία (κρουστά µε τον Damien Harron και µουσικολογία-σύνθεση µε τον William Brooks). Τύµπανα µαθήτευσε δίπλα στο Νίκο Σιδηροκαστρίτη.
Σεµινάρια µουσικής (κρουστά, τύµπανα, τζαζ, αυτοσχεδιασµό) έκανε µε τους: Δηµήτρη Δεσύλλα, Tatiana Koleva, Jan Pustjens, Jeff Boudreaux, John Taylor, Mal Waldron, Εριφύλη Δαµιανού, Αντώνη Ανισέγκο, Γιώργο και Δήµο Δηµητριάδη, Γιώργο Κοντραφούρη, κ.ά.
Εργάζεται ως µουσικός και ως καθηγητής µουσικής στην δευτεροβάθµια εκπαίδευση. Είναι µέλος των ‘Magnanimus trio’, ‘The Rest’, ‘Modal4′, ‘Yeden’, ‘dd ensemble’, και ‘Irene Sinou quartet’. Διδάσκει στο τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης, ως συμβασιούχος (ΠΔ 407/80), ‘Ήχο και Μουσική στον Κινηματογράφο’.
Παύλος Σπυρόπουλος – κοντραμπάσο, φωνή
Γεννημένος στην Αθήνα το 1984, ξεκίνησε σπουδές στο Ωδείο Τρικάλων “Αναστασία Κασιώλα”, μελετώντας πιάνο και θεωρητικά με τη Μαρκέλλα Τσούβα. Το 2003 ξεκινάει να παίζει κοντραμπάσο, μαθητεύοντας δίπλα στον Χαράλαμπο Χειμαριό (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης).
Είναι απόφοιτος μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2008) καθώς και πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών (Φυγή 2004) και πιάνου (2005) του Ω.Τ. “Αναστασία Κασιώλα”. Στο πλαίσιο των σπουδών του και ως μέλος χορωδιών, ορχηστρών, καθώς και του μουσικοθεατρικού σχήματος “Μουσικό Πολύτροπο” (διεύθυνση: Γιάννη Καϊμάκη), έχει λάβει μέρος σε συναυλίες τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ανώτερων θεωρητικών, πιάνου, οθωμανικής μουσικής, παραδοσιακών κρουστών, σύνθεσης και ενορχήστρωσης τροπικής μουσικής. Από το 2004 διδάσκει θεωρητικά ευρωπαϊκής μουσικής στο Ωδείο Τρικάλων “Τασία Κασιώλα”.
Τα τελευταία χρόνια και ως κοντραμπασίστας, είναι μέλος σχημάτων που δημιουργούν, ορμώμενα κυρίως από λαϊκές μουσικές παραδόσεις. To 2009 γίνεται μέλος του nuevo flamenco σχήματος “Caja Secreta”, ενώ το 2010 με τους Χρήστο Μπάρμπα και Δημήτρη Τασούδη συστήνουν το “magnanimus trio” (modal jazz). Είναι επίσης μέλος των “Modal4″ και του “Ζurlia trio”, ενώ στο παρελθόν έχει παίξει με διάφορα σχήματα οθωμανικής, βαλκανικής και παραδοσιακής μουσικής. Από το 2010, συμπράττει με τον Ross Daly και το μουσικό σχήμα “Λαβύρινθος”. Από τον Αύγουστο του 2012 μαζί με τους Βικτωρία Τάσκου, Γιώργο Παπαϊωάννου και Χρήστο Μπάρμπα, παίζει με το σχήμα “Νeδa”.