«10»: Οι αγαπημένοι δίσκοι των Rusty Bonez

Οι Αθηναίοι heavy rockers επιλέγουν τους δίσκους που διαμόρφωσαν τον ήχο τους

Από τον Χρήστο Καραδημήτρη, 31/10/2017 @ 12:57

Με την ευκαιρία της ζωντανής παρουσίασης του νέου τους δίσκου "Wrath", την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στο Ilion Plus, οι Αθηναίοι heavy rockers μας μιλάνε για τα δέκα αγαπημένα τους άλμπουμ, για να μας συστηθούν ακόμα καλύτερα.

1
Black Sabbath
"Paranoid" (1970)
1970, μαγική χρονιά. Ομώνυμος δίσκος και στα καπάκια Paranoid. Μάλλον από τους πρώτους δίσκους που ακούσαν οι ροκάδες και οι μεταλλάδες. Σχεδόν πριν από 50 χρόνια πειραματίστηκαν με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο και άλλαξαν τη μουσική ιστορία.
2
Led Zeppelin
"IV" (1971)
Δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε και που να σταματήσουμε για να περιγράψουμε αυτή τη δισκάρα. Από τις κιθάρες, τις μελωδίες, τη φωνή, το μπάσο, τα τύμπανα, την ενορχήστρωση; Όλα τέλεια!
3
Motorhead
"Ace Of Spades" (1980)
Καθόλου εύκολο να ξεχωρίσεις αγαπημένο δίσκο από αυτή τη μπαντάρα αλλά ως σημείο αναφοράς διαλέξαμε το συγκεκριμένο. Αγαπημένη μπάντα και αγαπημένος LEMMY για όλο το χώρο του rock και του metal! ...όλη η αλητεία της μουσικής μαζεμένη εδώ... its only rock 'n' roll...
4
Lynyrd Skynyrd
"Nuthin' Fancy" (1975)
Και φυσικά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε ένα δίσκο απο τους Lynyrd Skynyrd, διότι το southern rock και τα blues είναι σημεία αναφοράς για εμάς.
5
Alice In Chains
"Dirt" (1992)
Άλλη μια δισκάρα από μία τεράστια μπάντα από την ιστορική σκηνή του Seattle. Το ένα κομμάτι καλύτερο από το άλλο, χωρίς να μπορείς να αποφασίσεις πιο ξεχωρίζει.
6
Kyuss
"Blues For The Red Sun" (1992) - "WelcomeTo Sky Valley" (1994)
Τους αγαπάμε και τους δύο! Νομίζουμε οτι εδώ δεν υπάρχουν πολλά λόγια να χαρακτηρίσουμε την μεγαλύτερη desert rock μπάντα που έχει υπάρξει. Οι μουσικές τους μας ταξιδεύουν, μας έχουν επηρεάσει και αποτελούν πηγή έμπνευσης.
7
Corrossion Of Conformity
"Deliverance" (1994)
Ο ορισμός του heavy stoner. Ένας δίσκος με εξαιρετικά κομμάτια και παραγωγή, μεταξύ αυτών ο ύμνος ''Albatross''.
8
Zakk Wylde
"Pride And Glory" (1994)
Ο απόλυτος heavy southern stoner δίσκος με τον χαρακτηριστικό ήχο στην κιθάρα του Zakk Wylde και κομματάρες όπως τα "Harvester of Pain" και "The Chosen One".
9
Tool
"Aenima" (1996)
Ένας υπέροχος δίσκος που όσο περισσότερο τον ακούς - τόσο περισσότερο λατρεύεις το χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο στυλ τους.
10
Audioslave
"Audioslave" (2003)
Δίσκος καμπή στην ιστοριά του heavy rock γενικότερα, με τον για πάντα μοναδικό Cornell και τους εκπληκτικούς μουσικούς των RATM. Μία πεντακάθαρη, δυνατή παραγωγή και κομμάτια που σε χτυπάνε σε καρδιά και μυαλό.
  • SHARE
  • TWEET