Νέα κυκλοφορία για τους Solitude Aeturnus

11/11/2006 @ 07:27
19 χρόνια αιώνιας μοναξιάς, 19 χρόνια Solitude Aeturnus. Το doom είναι παρόν και στις καρδιές των Solitude Aeturnus χτυπάει πιο δυνατά. Ακόμα δε χορταίνω να ακούω το "Through the Darkest Hour" όπως και το "Beyond The Crimson Horizon", δύο από τα χρυσά άλμπουμ της παγκόσμιας doom δισκογραφίας. Ακόμα συγκινούμαστε από τα "Falling", "Haunting The Obscure", "Perfect Insanity", καθώς και από τα "It Came Upon One Night", "The Hourglass" και φυσικά το "Plague Of Procreation". Ύμνοι που ακόμα μιλούν στις σκοτεινές καρδιές μας και τις συντροφεύουν μέχρι και σήμερα, όπως ακριβώς στο πρώτο άκουσμα.

Οι Solitude Aeturnus ειδικεύονται στα βασανιστικά riffs που γκρεμίζουν τοίχους και τους ιδιαίτερους ρυθμούς που γυρνούν την πλάτη στο καθωσπρέπει rock. Ακραίος ήχος ή απλά διαφορετικός; Με τα καταπληκτικά φωνητικά του κυρίου Robert Lowe μάλλον μιλάμε για διαφορετικό και ενδιαφέρων. Αμίμητος, αξεπέραστος, απλά μοναδικός. Χροιά που σου καρφώνεται στο κεφάλι και την καρδιά, με έντονο μελαγχολικό χρώμα, και καταφέρνει να περνάει ακριβώς το νόημα των στίχων εξαιτίας της σκοτεινής ατμόσφαιρας που δημιουργεί.

Με τον κύριο John Perez να ηγείται της μπάντας, οι Solitude Aeturnus μας χάρισαν 5 δίσκους, 5 μικρά αριστουργήματα θα μπορούσαμε να πούμε, με συνθέσεις που θα ζήλευαν οι Witchcraft, οι Coven, οι Cathedral, μέχρι και οι Candlemass. Απ' το "The Depths Of Sorrow" μέχρι το πιο πρόσφατο "Adagio", τα βήματα ήταν αργά, μελετημένα και προσεκτικά, χωρίς υπερβολές και επαναλήψεις.

Οι μετρ του doom metal επιστρέφουν στα τέλη του 2006 με το έκτο κατά σειρά studio άλμπουμ τους με τίτλο "Alone". Μαθαίνουμε ότι η προγραμματισμένη κυκλοφορία του είναι στις 10 Νοεμβρίου από την Massacre Records και η αλήθεια είναι ότι όλοι οι φανς τους περιμένουν με μεγάλη αγωνία και περιέργεια. Έτσι, δεν άντεξα κι εγώ και μπήκα στον πειρασμό να «κατεβάσω» 3 από τα 9 κομμάτια του "Alone" απ' το επίσημο site τους και ομολογώ ότι το αποτέλεσμα με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Οι τίτλοι όπως ανακοινώθηκαν από την ιστοσελίδα του γκρουπ είναι:

Scent Of Death
Waiting For The Light
Blessed Be The Dead
Sightless
Upon Within
Burning
Is There
Tomorrows Dead
Essence Of Black

Η διάρκεια του άλμπουμ αγγίζει τη μία ώρα και το συγκρότημα δηλώνει αρκετά ευχαριστημένο με το αποτέλεσμα. Μελαγχολία, απόγνωση και αδιέξοδο. DOOM!

Υποκλινόμαστε και περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε ολοκληρωμένη την έκτη δουλειά τους. Και, φυσικά, να μας ξανάρθουν και να τους απολαύσουμε για δεύτερη φορά στη χώρα μας.

  • SHARE
  • TWEET