Ritchie Blackmore για Joe Satriani: «Υπερβολικά αψεγάδιαστος, σε σημείο ανησυχίας…»

Οι πολλές «σωστές νότες» προβληματίζουν τον μεγάλο κιθαρίστα

15/05/2018 @ 11:33

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ritchie Blackmore αναφέρθηκε στον Joe Satriani αλλά και στον διάδοχό του στους Deep Purple, Steve Morse.

«Ο Satriani είναι ένας εξαιρετικός κιθαρίστας αλλά ποτέ δεν τον έχω δει να "ψάχνει" λίγο τις νότες. Ποτέ δεν τον έχω ακούσει να παίζει μια λάθος νότα. Ο Jimi Hendrix, για παράδειγμα, συνήθιζε να παίζει αρκετές λάθος νότες γιατί πειραματιζόταν συνεχώς, προσπαθώντας να προσεγγίσει αυτό που ταίριαζε περισσότερο στο αυτί του. Όταν το έβρισκε το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο».

Και συνεχίζοντας:

«Αν παίζεις συνέχεια με τον σωστό τρόπο, κάτι δεν πάει καλά. Αυτό δείχνει πως δεν προσπαθείς για κάτι καινούργιο. Όλα αυτά βέβαια δεν αναιρούν το ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίχτη».

Στο συγκεκριμένο σημείο στην κουβέντα μπαίνει και ο Steve Morse:

«Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Morse. Αυτό που εννοώ είναι πως κάποιοι μουσικοί παίζουν από την καρδιά και άλλοι από το κεφάλι. Προτιμώ αυτούς που παίζουν με συναίσθημα όπως ένας μουσικός των blues. Όπως ο Jeff Healey, ας πούμε. Όταν ακούω δεξιοτέχνες να ανεβοκατεβαίνουν με ταχύτητα την ταστιέρα, μετά από λίγο αρχίζω και βαριέμαι. Ξεκινάω να σκέφτομαι άλλα πράγματα όπως να πάω να παίξω ποδόσφαιρο ή κάτι τέτοιο. Ο Satriani και ο Morse είναι υπερβολικά αψεγάδιαστοι πράγμα που μερικές φορές με ανησυχεί».

Ολοκληρώνοντας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, βέβαια, που οι Deep Purple βρήκαν έναν πολύ καλό κιθαρίστα και συνεχίζουν, γιατί είχα την αίσθηση πως θα παραμείνω δέσμιος αυτής της μπάντας για όλη την υπόλοιπη ζωή μου».

  • SHARE
  • TWEET