Πέθανε το «5ο σκαθάρι», George Martin

Ο διάσημος παραγωγός των Beatles έφυγε σε ηλικία 90 ετών

09/03/2016 @ 08:08

Ο George Martin ή αλλιώς το «5ο σκαθάρι» (Τhe Fifth Beatle, χαρακτηρισμός που ο ίδιος δεν αποδεχόταν) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών.

Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο Ringo Starr. Ο Sir Martin συμμετείχε ως παραγωγός σε κάθε δίσκο των Beatles, εκτός από τον τελευταίο τους, "Let It Be", που ανέλαβε ο Phil Spector. Όταν ηχογράφησαν το "Please, Please Me" το 1963, στο οποίο ο Martin τους έπεισε να αυξήσουν αισθητά την ταχύτητα που το έπαιζαν, στο τέλος τους είπε: «Kύριοι, μόλις ηχογραφήσατε το πρώτο σας νούμερο 1». Όπως και έγινε...

Eκτός από τους Beatles, ο Martin δούλεψε, μεταξύ άλλων, με τους Paul McCartney, Kate Bush, Jeff Beck, Gerry and the Pacemakers, Cilla Black, America, Bily J. Kramer, Cheap Trick. Ήταν παραγωγός στο "Candle in the Wind" (1997) του Elton John, ένα από τα πιο εμπορικά singles της ιστορίας.

Δούλεψε και στον κινηματογράφο, με πιο γνωστές παραγωγές του, δύο από τα διασημότερα τραγούδια του James Bond. Το "Goldfinger" της Shirley Bassey το 1964 και το "Live and Let Die" των Paul McCartney and Wings το 1973.

  • SHARE
  • TWEET