Νέο πλήγμα για τη μουσική: Πέθανε ο Leon Russell

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών

13/11/2016 @ 20:07

Ακόμα ένας θάνατος σπουδαίου μουσικού μέσα στο 2016... Ο Leon Russell  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Η σύζυγός του επιβεβαίωσε πως ο διάσημος μουσικός πέθανε το περασμένο βράδυ στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Nashville, έπειτα από μάχες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

O Russell ξεκίνησε την μουσική του πορεία σε ηλικία 14 ετών. Στην αρχή της μουσικής του καριέρας, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 από περιζήτητος session-ας κατάφερε να αποκτήσει δικά του hits και να αφήσει το στίγμα του στη μουσική σκηνή. Έκανε, επίσης, σημαντική καριέρα υπό το όνομα Hank Wilson σε country μονοπάτια.

Ηγήθηκε της μπάντας του Joe Cocker, Mad Dogs & Englishmen ενώ συμμετείχε το 1971 και στο Concert For Bangladesh του George Harrison. Ανάμεσα στις δικές του επιτυχίες ήταν και το "Tight Rope". Επίσης, δικά του τραγούδια έγιναν επιτυχίες άλλων μουσικών, όπως το “Superstar” (το έγραψε με την Bonnie Bramlett) από τους Carpenters, το “Delta Lady” από τον Joe Cocker και το “This Masquerade” από τον George Benson.

Πάνω από 100 καλλιτέχνες ηχογράφησαν το 1971 το “A Song for You”, ένα τραγούδι που ο Russell έγραψε μέσα σε 10 λεπτά. Είχε συνεργαστεί και με τους Rolling Stones στο τραγούδι "Shine a Light" που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ τους από το 1972, "Exile on Main St.".

Τις επόμενες δεκαετίες το άστρο του είχε ξεθωριάσει και ο ίδιος βρισκόταν στην αφάνεια μέχρι που το 2010 ο Elton John του πρότεινε να βγάλουν μαζί δίσκο. Έτσι, δημιουργήθηκε το "The Union" και ο Leon Russell μαζί με τον Elton John πραγματοποίησαν παγκόσμια περιοδεία για την προώθησή του.

Ο Russell εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame το 2011. Ο διάσημος μουσικός σκόπευε να κάνει περιοδεία μέσα στο 2017...

  • SHARE
  • TWEET