Έφυγε από τη ζωή o Glenn Frey των Eagles

Το ιδρυτικό μέλος των Eagles ήταν 67 ετών

19/01/2016 @ 02:40

Τα άσχημα νέα φαίνεται να μην έχουν τελειωμό για την παγκόσμια μουσική κοινότητα, καθώς άλλος ένας θρύλος του κλασικού rock έφυγε από τη ζωή. Ο Glenn Frey, κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Eagles, απεβίωσε χθες, στα 67 του χρόνια, χτυπημένος από ρευματοειδή αρθρίτιδα, οξεία ελκώδη κολίτιδα και πνευμονία.

Ο Frey ήταν ένας από τους συνθέτες μερικών από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας, συμπεριλαμβανομένου του "Hotel California", "Take It Easy," "Desperado," "Life in the Fast Lane," "Tequila Sunrise," και πολλών άλλων.

Μαζί με τον ντράμερ, Don Henley, ήταν το μόνο μέλος που παρέμενε από το αρχικό lineup του συγκροτήματος.

Οι Eagles γνωστοποίησαν τα νέα του θανάτου του Frey με ανακοίνωσή τους στο facebook της μπάντας, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του συντρόφου μας, ιδρυτή των Eagles, Glenn Frey, στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου του 2016.

Ο Glenn έδωσε μια θαρραλέα μάχη τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες, αλλά, δυστυχώς, υπέκυψε σε επιπλοκές από ρευματοειδή αρθρίτιδα, οξεία ελκώδη κολίτιδα και πνευμονία.

Η οικογένεια Frey θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι εντάχθηκαν στο πλευρό του Glenn σε αυτόν τον αγώνα και ήλπιζαν και προσεύχονταν για την ανάρρωσή του.

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε τη θλίψη μας, ούτε την αγάπη και το σεβασμό μας για όλα όσα έχει δώσει σε εμάς, την οικογένειά του, τη μουσική κοινότητα και τα εκατομμύρια των οπαδών του σε όλο τον κόσμο."

Ο Don Henley πρόσθεσε: «Ήταν σαν αδερφός για μένα. Ήμασταν οικογένεια και, όπως συμβαίνει στις περισσότερες οικογένειες, υπήρξαν κάποιες δυσλειτουργίες. Ο δεσμός, όμως, που σφυρηλάτησαμε πριν από 45 χρόνια ποτέ δεν έσπασε. Χτίσαμε κάτι που έχει διαρκέσει περισσότερο από ό,τι θα μπορούσε κανείς να ονειρευτεί. Όμως ο Glenn ήταν αυτός που τα ξεκίνησε όλα.»

  • SHARE
  • TWEET