Νεκροί από έκρηξη σε συναυλία της Ariana Grande στο Μάντσεστερ

Δεκάδες οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι από βομβιστική επίθεση στην Manchester Arena

23/05/2017 @ 08:43

Για δεκαεννέα νεκρούς και περισσότερους από εξήντα τραυματίες λένε οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Manchester Arena αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας της Ariana Grande.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «λίγο πριν τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί και περίπου 60 τραυματίες».

 Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ξεκάθαρα ως τρομοκρατικό. Η βόμβα περιείχε καρφιά και μεταλλικά αντικείμενα για να τραυματίσει όσο δυνατόν περισσότερα άτομα βρίσκονταν γύρω από τον φερόμενο βομβιστή αυτοκτονίας. Ο βομβιστής αυτοκτονίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροδότησε τη βόμβα στο φουαγιέ του Manchester Arena, την ώρα που αποχωρούσε ο κόσμος.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλά παιδιά αγνοούμενα που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τους γονείς τους μετά την έκρηξη. Πρόκειται για εφήβους 15-17 ετών. Το γνωστό ξενοδοχείο Holliday Inn του Μάντσεστερ δημοσιεύει συνεχώς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνοντας ότι στις εγκαταστάσεις του βρίσκονται δεκάδες παιδιά που αναζητούν τους δικούς τους.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 21.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι, βρίσκονταν χθες στη συναυλία. Η Ariana Grande έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter: «Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου» και αποφάσισε να αναστείλει την παγκόσμια περιοδεία της.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, χαρακτήρισε το επεισόδιο «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» και οι Συντηρητικοί του κόμματος της Μέι αποφάσισαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου. Η έκρηξη έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν τις βρετανικές εκλογές.

  • SHARE
  • TWEET