Οι Decapitated κατηγορούμενοι και για ομαδικό βιασμό

Προηγήθηκε η σύλληψή τους με την κατηγορία της απαγωγής

13/09/2017 @ 12:16

Μετά την σύλληψη των τεσσάρων μελών της πολωνικής extreme metal μπάντας Decapitated στην Καλιφόρνια το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου με την κατηγορία της απαγωγής πρώτου βαθμού, οι Michal Lysejko, Waclaw Kieltyka, Rafal Piotrowski και Hubert Wiecek αντιμετωπίζουν πλέον και την κατηγορία του ομαδικού βιασμού.

Μία γυναίκα ισχυρίζεται ότι απήχθη και κρατήθηκε παρά την θέλησή της, απαιτώντας από τις Αρχές την κράτηση των μουσικών μετά την συναυλία τους στο Spokane του Wash. Η κατάθεση του φερόμενου ως θύματος αναφέρει ότι έλαβε χώρα ομαδικός βιασμός στο πούλμαν που η μπάντα χρησιμοποιεί για την περιοδεία της στις ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση για ποτό που δέχτηκε αυτή και μια φίλη της με το πέρας της συναυλίας.

Η γυναίκα συνοδεύτηκε στο πούλμαν από φίλη της η οποία αρνήθηκε και αυτή να συμμετάσχει στο όργιο, έγινε αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής, αλλά η ίδια κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητό της αφήνοντας πίσω το θύμα. Λίγο αργότερα συνελήφθη μετά από έλεγχο της τροχαίας για οδήγηση κάτω από την επήρεια αλκοόλ.

Εν τω μεταξύ η ενάγουσα «πέρασε απροσδιόριστο χρόνο στο λεωφορείο της μπάντας» και μετά μεταφέρθηκε εκτός αυτού από τον Kieltyka και κάποιον άλλο άνδρα που δεν αναγνώρισε. Η ίδια κάλεσε το 911 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από αστυνομικούς που την περισυνέλεξαν δύο περίπου μίλια μακριά από τον συναυλιακό χώρο. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν και αυτοί πως η γυναίκα έφερε μελανιές ενδεικτικές ότι είχε τεθεί σε περιορισμό και κάποιες εκδορές.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι τα μέλη των Decapitated έχουν μέχρι στιγμής δώσει διαφορετικές εκδοχές του τί συνέβη την νύχτα της 31ης Αυγούστου.

Όταν παρουσιάστηκαν στον Lysejko οι φωτογραφίες των δύο γυναικών, «δεν έκανε κανένα σχόλιο πέραν του ότι δεν τις αναγνωρίζει» και αρνήθηκε να μιλήσει χωρίς διερμηνέα. Ο Kieltyka είπε στην αστυνομία πως «οι Piotrowski και Wiecek ενεπλάκησαν σε σεξουαλικές πράξεις» με την μία εικονιζόμενη, ενώ οι ίδιοι οι Piotrowski και Wiecek δήλωσαν πως οι γυναίκες βρέθηκαν στο λεωφορείο αλλά δεν ξεκαθάρισαν το τί ακριβώς συνέβη, επίσης αρνούμενοι να μιλήσουν χωρίς την παρουσία διερμηνέα.

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση της μπάντας, Steve Graham, έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Οι Decapitated σκοπεύουν να αντικρούσουν πλήρως τους ισχυρισμούς που αντιμετωπίζουν και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα ακουστεί και η άλλη πλευρά αυτής της ιστορίας».

  • SHARE
  • TWEET