Στο «αουτσάϊντερ» πήγε το βραβείο Mercury

Η hip-hop μπάντα Young Fathers επικράτησε στον βρετανικό διαγωνισμό για τον καλύτερο δίσκο της χρονιάς

30/10/2014 @ 09:55
To ντεμπούτο των Young Fathers "Dead" ανακυρήχθηκε ως ο κορυφαίος δίσκος στη Μ. Βρετανία, επικρατώντας των μεγάλων φαβορί στο σημαντικό θεσμό του Mercury Prize.

Το σκωτσέζικο πειραματικό hip-hop τρίο από το Εδιμβούργο, περιγράφει τον ήχο του ως «Λιβεριανή/Νιγηριανή/Σκωτσέζικη ψυχεδελική hip-hp από μια electro boy band». Η νίκη τους παιζόταν μόλις 16 προς 1 σε αντίθεση με τους FKA Twigs, Kate Tempest και Damon Albarn που έδειχναν ως τα επικρατέστερα ονόματα για νίκη.

Ο δίσκος των Young Fathers έχει πουλήσει μέχρι στιγμής μόλις 2,386 στη Βρετανία, κάτι που πλέον θα αλλάξει. Η μπάντα ευχαρίστηκε το κοινό στην απονομή λέγοντας μόνο «ευχαριστούμε, σας αγαπάμε όλους, ευχαριστούμε» και στη συνέντευξη δήλωσε πως το βραβείο δεν αλλάζει τίποτα, καθώς είναι μέρος της βιομηχανίας. Σε ερώτηση αν είναι χαρούμενοι που κέρδισαν κάτι τόσο σημαντικό, εκείνοι είπαν: «Τι θες να κάνουμε, να χοροπηδάμε;»

Το τρίο θα ξοδέψει τις 20,000 λίρες του βραβείου στην ηχογράφηση του επόμενου δίσκου. «Δεν έχουμε μουσικές επιρροές από τη χώρα μας και δεν ανήκουμε στη βρετανική hip-hop σκηνή. Είμαστε απλά οι Young Fathers». Πάρτε και εσείς μια γεύση από εδώ.
  • SHARE
  • TWEET