Lars Ulrich: Έτσι θα ακούγεται ο νέος δίσκος των Metallica

«Αυτήν τη φορά δεν θα κοιτάξουμε το παρελθόν»

17/06/2016 @ 20:08

Όπως δήλωσε ο James Hetfield πριν κάποιες μέρες, οι Metallica τελείωσαν τις ηχογραφήσεις του δέκατου στούντιο δίσκου τους και αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Τώρα, ο Lars Ulrich, μιλώντας στο Citizens Of Humanity, αποκάλυψε την ηχητική προσέγγιση του πολυαναμενόμενου άλμπουμ:

«Σίγουρα έχει τον ήχο των Metallica. Μάλλον, είναι λίγο λιγότερο φρενήρες από τον προηγούμενο δίσκο. Τότε, ο Rick Rubin μας είχε ενθαρρύνει να κοιτάξουμε στο παρελθόν μας για έμπνευση, για πρώτη φορά στην καριέρα μας. Ήταν η πρώτη φορά που κοιτάξαμε στον καθρέφτη να δούμε τι υπάρχει πίσω.

Όμως, τώρα, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Δεν δουλεύουμε με τον Rick, δουλεύουμε με τον μηχανικό ήχου του προηγούμενου δίσκου, ο οποίος τώρα κάνει την παραγωγή, τον Greg Fidelman. Οπότε, υπάρχουν κάποια στοιχεία παραγωγής που παίζουν τον ρόλο τους, αλλά επεκτείνουμε και λίγο το ηχητικό.

Είναι, πιθανότατα, πιο ποικιλόμορφος δίσκος από τον προηγούμενο. Είναι συναρπαστικό, αλλά δεν έχω ακόμα τη μεγάλη εικόνα.»

Εστιάζοντας στην τωρινή κατάσταση των Metallica, ο Ulrich είπε:

«Οι Metallica είναι πιο απασχολημένοι από ποτέ. Αλλά, έχουμε πια και διαφορετικές ισορροπίες στις ζωές μας, το οποίο είναι ζωτικό για να κρατάμε το συγκρότημα υγιές. Έχουμε προτεραιότητα τις οικογένειες και τα παιδιά μας. Όταν περιοδεύουμε, είμαστε στον δρόμο για δύο εβδομάδες και έπειτα γυρνάμε σπίτια μας για δύο εβδομάδες. Βρήκαμε ένα νέο μοντέλο που μας ταιριάζει, αλλά παίζουμε και καμιά τριανταριά συναυλίες το χρόνο, ακόμα και στις χρονιές ξεκούρασης, για να διατηρήσουμε το μομέντουμ μας και να μην χάσουμε τη σύνδεση με το συγκρότημα.»

  • SHARE
  • TWEET