Ο πρώην σύζυγος της Frances Bean Cobain διεκδικεί την κιθάρα του "MTV Unplugged"

Το κειμήλιο υπολογίζεται ότι αξίζει εκατομμύρια δολάρια

08/07/2016 @ 11:45

Όταν γράφαμε εδώ για το άδοξο τέλος του έγγαμου βίου της Frances Bean, της εικοσιτριάχρονης κόρης του Kurt Cobain, δεν είχαμε στο μυαλό μας το κοινωνικό σχόλιο, αλλά την περιουσία και τα ιστορικά για την rock μουσική αντικείμενα που ανήκουν στην οικογένεια του frontman των Nirvana.

Και δυστυχώς οι φόβοι για πιθανή οικονομική εκμετάλλευση του σύντομου γάμου που διήρκεσε μόνο 21 μήνες δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν: Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TMZ, ο Isaiah Silva διεκδικεί την κυριότητα της «πειραγμένης» Martin D-18E κιθάρας του Cobain, της κιθάρας με την οποία έπαιξε στο θρυλικό επεισόδιο του "MTV Unplugged", λίγους μόνο μήνες πριν τον θάνατό του.

Ο 31χρονος frontman των Eeries και τέως πλέον σύζυγος της Frances Bean ισχυρίζεται ότι η νεαρή του έδωσε την κιθάρα ως γαμήλιο δώρο, του ανήκει πλεόν και δεν επιθυμεί να την επιστρέψει, ενώ η άλλη πλευρά το αρνείται κατηγορηματικά.

Εκτός της μεγάλης αξίας της λόγω της MTV εμφάνισης του Cobain, η κιθάρα φημολογείται ότι είναι πλέον η μοναδική από τις 300 που φτιάχτηκαν τότε, το 1959, και ότι είναι η τελευταία στην οποία έπαιξε ο frontman των Nirvana πριν πεθάνει. Υπολογίζεται να αξίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια.

«Είναι αγαπημένο κειμήλιο της οικογένειας», απαντά η Courtney Love. «Δεν είναι δική του για να την πάρει. Είμαστε κοντά με την κόρη μου και ξέρω ότι δεν είχε ποτέ σκεφτεί να του την δωρίσει.»

Η μητέρα της Frances αναφέρθηκε επίσης στον γάμο της κόρης της ως «μια επικίνδυνη και τοξική σχέση». Η ίδια δεν ήταν καλεσμένη στην τελετή.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Silva υποτίθεται ότι απήχθη από τον Sam Lutfi, πρώην μάνατζερ της Love –αλλά και της Britney Spears – ο οποίος φέρεται να του έκλεψε και το κινητό. Οι (κακές) εξελίξεις στο θέμα είναι δεδομένες.

  • SHARE
  • TWEET