Εμφυτεύματα στον εγκέφαλο μπορούν να αλλάξουν τις μουσικές μας προτιμήσεις

Ο Mr. B κατέληξε να ακούει φανατικά Johnny Cash

28/05/2014 @ 19:48
Επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontier, στο Behavioral Neuroscience Journal, αποκαλύπτει κάτι που ενδεχομένως να μοιάζει βγαλμένο από ταινία sci-fi: επιστήμονες φαίνεται ότι κατάφεραν να εντοπίσουν το μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου που καθορίζει τις μουσικές προτιμήσεις.

Επηρεάζοντάς το προαναφερθέν μέρος του εγκεφάλου, οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο να του αρέσουν συγκεκριμένα είδη μουσικής και συγκεκριμένοι καλλιτέχνες.

Στη δημοσιευμένη έρευνα, αντικείμενο μελέτης είναι ο Mr. B, ο οποίος προσηλυτίστηκε μέσω επιστημονικών διαδικασιών στον ...Johnny Cash!

Ο Mr. B έπασχε από νευρολογικές παθήσεις και του χορηγήθηκε ηλεκτρικό εμφύτευμα γι' αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, ένα από τα αποτελέσματά του ήταν ο Mr. B, ο οποίος δεν ήταν ποτέ φανατικός λάτρης της μουσικής, να αρχίσει να παθιάζεται με τη μουσική του Johnny Cash. Τόσο πολύ που αγόρασε όλα τα CD και τα DVD του.

Όσο δεν τελείωνε η μπαταρία του ηλεκτρικού εμφυτεύματος, ο Mr. B μπορούσε να κάθεται να ακούει Johnny Cash συνεχόμενα για ώρες.

Όπως αναφέρει η έρευνα, ο Mr. B μέχρι τότε απολάμβανε ολλανδόφωνα τραγούδια, Beatles και Rolling Stones. Όμως, μετά την επέμβαση, τα έκανε όλα πέρα για χάρη του Johnny Cash.

Σίγουρα, αυτή η τυχαία ανακάλυψη θα μελετηθεί περεταίρω στο μέλλον, ούτως ώστε να αποκρυπτογραφηθούν τα μυστήρια βιολογικά φαινόμενα που επηρεάζουν το μουσικό μας γούστο.
  • SHARE
  • TWEET