Long Distance Calling: «Οι δυο τελευταίοι δίσκοι ήταν ένα καλό μάθημα»

Οι μάστορες του post-rock επέστρεψαν, παραμέρισαν τα φωνητικά και μας μίλησαν και γι’ αυτή τους την απόφαση...

Από τον Άλκη Κοροβέση, 31/01/2018 @ 10:55

Οι Γερμανοί post-rockers είναι μια σταθερή αξία στο χώρο Η δισκογραφική επιστροφή τους συμπίπτει με την επιστροφή τους στις καθαρά ορχηστρικές φόρμες, αλλά και στις δυνατές κυκλοφορίες. Με την ευκαιρία του "Boundless", λοιπόν, μιλήσαμε με τον Jan Hoffmann για θέματα σχετικά με το περιεχόμενο του νέου δίσκου, τη στροφή της μπάντας αλλά και ποιόν θα θέλανε να έχουν στο μικρόφωνο αν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν.

Long Distance Calling

Θυμάμαι όταν ηχογραφούσατε/γράφατε το "TRIPS" , είχατε απομονωθεί από τον έξω κόσμο σε μια περιοχή στο δάσος, αν δεν κάνω λάθος. Ακολουθήσατε την ίδια διαδικασία και για το "Boundless"(το καλύτερο από τα τρία τελευταία άλμπουμ σας) ή κάνατε κάτι διαφορετικό αυτήν τη φορά;

Ξεκινήσαμε να γράφουμε κάπου αλλού, αλλά τότε νιώσαμε ότι θα είναι καλύτερα να γυρίσουμε στην βάση μας, οπότε θα έλεγα ότι το 80% του δίσκου ήταν γραμμένο πριν παμε στο στούντιο σε ένα πολύ οικείο περιβάλλον.

Το "Boundless", ο τίτλος του δίσκου σας ίσως και να αναφέρεται στη μουσική σας. Στα αυτιά μου, τα φωνητικά στα προηγούμενα άλμπουμ του έβαζαν όρια. Βλέπετε τη διαφορά τώρα και στο πρόσφατο παρελθόν.

Χαχαχα, νομίζω ότι έχεις δίκιο. Το "Boundless" αναφέρεται στην ελευθερία και στο να μας απελευθερώσει από προσδοκίες, αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς σε αυτόν τον δίσκο. Χρειαζόμαστε χώρο για να εξελίξουμε την ατμόσφαιρα.

Αυτήν τη φορά, πήρατε τον άλλο δρόμο, χωρίς καθόλου φωνητικά, καθόλου guest, τίποτα.Τα δοκιμάσατε και δεν ταίριαξε ή ίσως στο μέλλον να το ξανασκεφτείτε; Για να είμαι ειλικρινής σας προτιμώ όπως είστε, ή μάλλον περισσότερο με έναν guest σε ένα ή δυό κομμάτια και τέλος.

Θέλαμε να εστιάσουμε αποκλειστικά στους τέσσερις μας. Δεν σκεφτόμαστε το μέλλον τόσο πολύ ακόμα, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί μετά αλλά για το "Boundless" ήταν μια σημαντική προσέγγιση. Αυτός είναι ο πυρήνας της μπάντας και θέλαμε να πάμε λίγο πίσω και να επισκεφτούμε τον πυρήνα των Long Distance Calling.

Long Distance Calling

Το νέο άλμπουμ κατευθύνεται προς πιο βαρύ ήχο. Αλλά υπάρχουν και νέα στοιχεία εκεί. Σχετικά με επιρροές, σε τι διαφέρει αυτήν τη φορά;

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν διαφορετικές επιρροές από παλιότερα. Το βαρύ στοιχείο απλά προέκυψε, δεν ήταν προγραμματισμένο και καθώς ο τίτλος ήταν "Boundless" δεν θέλαμε να βάλουμε όρια στην καλλιτεχνική ή στιλιστική του διάσταση. Νομίζω γι' αυτό ο δίσκος είναι εξίσου βαρύς και πολυδιάστατος την ίδια στιγμή. Και έχει περάσει πολύς καιρός από τα τελευταία ορχηστρικά άλμπουμ μας οπότε έχουν αλλάξει λίγο οι επιρροές μας στο ενδιάμεσο και είμαστε επίσης καλύτεροι μουσικοί τώρα από ότι στο παρελθόν. Θεωρώ ότι ήταν σημαντικό να κάνουμε τους δυο τελευταίους δίσκους για να επιστρέψουμε στο σημείο που είμαστε τώρα. Ήταν ένα καλό μάθημα στη σύνθεση και συλλέξαμε αρκετή εμπειρία από αυτό.

Σαν μπάντα, μεγαλώσατε στα '00s, αλλά σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να περιοδεύετε για να παραμείνετε ζωντανοί, σωστά; Το αντέχετε; Ή είστε περισσότερο άτομα του στούντιο; Αφήνει κανείς οικογένεια πίσω;

Ναι, πράγματι. Μια μπάντα χρειάζεται να είναι στο δρόμο και να πουλάει εισιτήρια και merch για να τα καταφέρει. Για εμάς δουλεύει και είμαστε μια live μπάντα. Πρέπει κάθε τόσο να πηγαίνεις στο στούντιο αλλά προτιμάμε σίγουρα το ζωντανό περιβάλλον όπου λαμβάνεις το feedback του κόσμου και αυτό είναι υπέροχο. Μερικοί από εμάς έχουμε οικογένειες, αλλά αυτό είναι εντάξει γιατί κατανοούν ότι μας αρέσει αυτό που κάνουμε και δεν παίζουμε και τόσο συχνά, οπότε στο διάστημα του χρόνου, είναι μια χαρά, αλλά σίγουρα σου λείπει η οικογένειά σου όταν είσαι σε περιοδεία.

Long Distance Calling

Αν μπορούσες να επιλέξεις έναν αγαπημένο τραγουδιστή για να κάνει guest σε ένα κομμάτι σας ποιός θα ήταν;

Λοιπόν, ο καθένας στην μπάντα θα έλεγε κάποιον άλλο αλλά για μένα προσωπικά είναι σίγουρα ο Maynard James Keenan.

Έχει περάσει καιρός από τότε που ήρθατε Ελλάδα. Σκοπεύετε να επιστρέψετε σύντομα;

Θα θέλαμε πολύ να επιστρέψουμε εκεί. Έι διοργανωτές, αν μας θέλετε Ελλάδα, φωνάξτε μας.

Για να μη μακρηγορώ, τελειώστε τη συνέντευξη με ένα μήνυμα στους φίλους σας στην Ελλάδα.

Γεια σας αγόρια και κορίτσια, τσεκάρετε το νέο μας δίσκο και διαδώστε το. Ευελπιστούμε ότι θα επιστρέψουμε στην πανέμορφη χώρα σας σύντομα.

Ευχαριστώ πολύ.

Διαβάστε εδώ την κριτική του δίσκου "Boundless" από τον Άλκη Κοροβέση.

  • SHARE
  • TWEET