The Sword (Bryan Richie)

«Δεν νομίζω πως θα επιστρέψουμε στο πώς ακουγόμασταν δέκα χρόνια πριν»

Από τον Δημοσθένη Ιωάννου, 05/10/2015 @ 10:25
Οι Τεξανοί The Sword, που μας έχουν συνηθίσει σε ποιοτικό stoner metal, μας αιφνιδίασαν με τον φετινό τους δίσκο "High Country", κάνοντας μία αλλαγή πλεύσης προς τη hard rock μεριά. Το συγκρότημα που κάποτε τραγουδούσε για μάγισσες, τσεκούρια και γαλαξιακά ταξίδια αποφάσισε να μοιάσει στους Thin Lizzy και τους Captain Beyond. Σύμφωνα με τα όσα μας λέει ο Bryan Richie, μπασίστας του συγκροτήματος, αυτό είναι κάτι που στους ίδιους φαίνεται απολύτως φυσιολογικό. Με απαντήσεις λακωνικές, γεμάτες χιούμορ, αλλά και θράσος, μας πληροφορεί σχετικά με τις ηχογραφήσεις του νέου δίσκου, τα σχέδια της μπάντας, τη στάση της απέναντι στο παρελθόν της, αλλά και μας «τη λέει» όταν θεωρεί πως τους κρίνουμε.

Ο καινούργιος δίσκος ακούγεται φανταστικός και έχει ήδη κυκλοφορήσει. Πώς αισθάνεσαι γι' αυτόν; Τι σχόλια έχετε πάρει μέχρι στιγμής;
Ευχαριστώ! Αισθάνομαι τέλεια με τον δίσκο και τα σχόλια μέχρι στιγμής είναι θετικά. Ήταν διασκεδαστική διαδικασία, αρκετά χαλαρή, γεμάτη από νόστιμο Texas BBQ και πολλές μαργαρίτες (σ.σ. cocktails).

To "High Country" ακούγεται περισσότερο σαν '70s hard rock παρά σαν stoner metal. Μπορώ εύκολα να φανταστώ την παρέα της ταινίας "Dazed And Confused" να το ακούει παρτάροντας σε κάποιο δάσος (ή το υπόγειό τους). Ποιά είναι η ιστορία πίσω από αυτή την απροσδόκητη αλλαγή στον ήχο σας;
Ξέρεις, εξακολουθεί να είναι αρκετά στο ύφος των The Sword, είναι απλώς μια λιγάκι διαφορετική πλευρά της μπάντας που οι άνθρωποι δεν περίμεναν πως θα υπάρχει. Έτσι για μας δεν είναι κάποιο τεράστιο βήμα, ή αλλαγή κατεύθυνσης... θα ήταν δυσκολότερο να ξανακάνουμε κάτι που κάναμε στο παρελθόν, ας πούμε ένα "Age Of Winters 2" ή κάτι τέτοιο. Επομένως, δεν υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το άλμπουμ, φτιάχνουμε τη μουσική που όλοι μας φτιάχνουμε.

The Sword

Τι αντιπροσωπεύει ο τίτλος;
Δεν υπάρχει κάποια ιστορία πέρα απ’ το ότι είμαστε Country τώρα και ο Jimmy (ο drummer της μπάντας) είναι μαστουρωμένος. (σ.σ. ακριβώς είπε «we're Country now, and Jimmy is high»).

Είστε ένα συγκρότημα που αντιλαμβάνεται το groove και τη σημασία του χαρακτήρα και του ύφους. Επίσης λατρεύετε τη δύναμη του riff και κάθε σας δίσκος το αποδεικνύει. Το "High Country" ακολουθεί αυτή την παράδοση. Γιατί δεν διατηρήσατε τον βαρύ ήχο στις κιθάρες σας;
Είναι ακόμα εκεί, ακούγεσαι σαν να μην τον έβαλες να παίξει αρκετά δυνατά! Βάλ' τον σε αληθινά ηχεία, άνοιξε μία μπύρα μεγάλε, άναψε ένα τσιγαριλίκι, ό,τι κάνεις τέλος πάντων και δυνάμωσέ το.

Είναι ο καινούργιος σας δίσκος μία δήλωση; Είναι φόρος τιμής σε οτιδήποτε παλιό και κλασικό μέσα σε έναν ψηφιακό κόσμο;
Χα χα χα βεβαίως!

Πώς ήταν η διαδικασία της ηχογράφησης του δίσκου; Έχεις κάποιες αστείες ιστορίες που να ζήσατε;
Η διαδικασία ήταν παραδοσιακή με την έννοια ότι μαζευόμασταν όλοι μαζί κατά τις 9π.μ. και η μέρα κυλούσε ως εξής: tacos και καφές, ηχογραφούσαμε για μερικές ώρες, διάλλειμα για μεσημεριανό, καφές, overdubs, περισσότερος καφές, περισσότερα overdubs και η διαδικασία τέλειωνε γύρω στις 5 με 6 μ.μ.. Κάνε αυτό για μερικές βδομάδες και κάπως έτσι καταλήγεις με έναν καινούργιο δίσκο!

Μου αρέσουν πραγματικά τα τραγούδια "Tears Like Diamonds", "Buzzards", "Empty Temples", "Early Snow" και το αγαπημένο μου, "The Dreamthieves". Εσείς έχετε κάποια αγαπημένα από τον καινούργιο δίσκο;
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα "The Dreamthieves", "Buzzards" και το "Mist & Shadow", αλλά είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω, θεωρώ πως όλα είναι φανταστικά!

Σκοπεύετε να αλλάξετε κάποια από τα παλιά σας τραγούδια, ώστε να ταιριάζουν στο ύφος του "High Country", για τα live σας;
Μεταφέραμε το παλιό μας υλικό σε κούρδισμα Μι ύφεσης και έχει πολύ ενδιαφέρον, μερικά από τα riff απέκτησαν καινούργια ζωντάνια!

The Sword

Ξέρω πως είναι νωρίς για να ρωτήσω, όμως είναι αυτή απλώς μια φάση για εσάς; Τι μπορούμε να περιμένουμε από τους The Sword στο μέλλον; Θα ξανακούσουμε έναν καθαρόαιμο stoner metal δίσκο από εσάς;
Μπορείτε να περιμένετε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε οι The Sword. Δεν βγάλαμε και δίσκο που να θυμίζει Simon & Garfunkel, είμαστε ακόμα αρκετά heavy με σωρούς ολόκληρους από riff-ιές.

Όσον αφορά ένα ακόμα stoner metal άλμπουμ, δεν νομίζω πως θα επιστρέψουμε στο πώς ακουγόμασταν δέκα χρόνια πριν, αυτό ήταν μία δεκαετία πίσω και τώρα είμαστε όλοι πολύ καλύτεροι παίχτες απ’ ότι ήμασταν στο παρελθόν.

Έχετε περιοδεύσει με τους Metallica αρκετές φορές. Πώς σας φαίνεται αυτό καθώς και το να ανοίγετε τις συναυλίες μπροστά στο τεράστιο κοινό τους;
Είναι φανταστικό. Εντελώς διαφορετική εμπειρία απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Οι Metallica είναι φοβεροί τύποι, μας έχουν βοηθήσει με ότι έχουμε χρειαστεί και έχουν πολύ πλάκα.

Έχετε σχέδια για κάποια ευρωπαϊκή περιοδεία;
Ναι, θα είμαστε πίσω στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2016.

Σε ευχαριστώ!
Εγώ σε ευχαριστώ!
  • SHARE
  • TWEET