Πολιτιστικό 10ήμερο Τ.Ε.Ι Καβάλας: Fuel Eater, Instant Boner, Purple Dino, Lazybone Lizard, Devo Range, Genus Hydra

Καβάλα @ ΤΕΙ Καβάλας

Πολιτιστικό 10ήμερο Τ.Ε.Ι Καβάλας: Fuel Eater, Instant Boner, Purple Dino, Lazybone Lizard, Devo Range, Genus Hydra Καβάλα @ ΤΕΙ Καβάλας
Συγκροτήματα Πολιτιστικό 10ήμερο Τ.Ε.Ι Καβάλας: Fuel Eater, Instant Boner, Purple Dino, Lazybone Lizard, Devo Range, Genus Hydra
Ημερομηνία
Πόλη Καβάλα
Χώρος ΤΕΙ Καβάλας
Διεύθυνση -
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

25th May @ Τ.Ε.Ι. (Ten Day Fest)

Καβάλα

Fuel Eater, Instant Boner, Purple Dino, Lazybone Lizard, Devo Range, Genus Hydra

Facebook Event

Εδώ και 21 χρόνια στο Τ.Ε.Ι της Καβάλας, λαμβάνει χώρα ένα κατά βάση μουσικό φεστιβάλ διάρκειας 10 ημερών στο ανοιχτό αμφιθέατρο του ιδρύματος. Το φεστιβάλ αυτό, διοργανώνεται από την ανεξάρτητη ομάδα πολιτιστικού δεκαημέρου του Τ.Ε.Ι που αποτελείται από σπουδαστές και όποιον άλλο είναι πρόθυμο να ασχοληθεί, έτσι με την πάροδο των χρόνων ανανεώνεται. Η ομάδα αυτή αλλά και το φεστιβάλ, δεν έχουν καμιά σχέση με τις πολιτικές παρατάξεις που υπάρχουν στο χώρο του Τ.Ε.Ι, δεν αποτελεί δηλαδή κάποια πολιτική οργάνωση αλλά μια ομάδα ανθρώπων με κοινές απόψεις για το δικαίωμα στην διασκέδαση. Ένα δικαίωμα που με την μανιώδη εξέλιξη της εποχής και των ρυθμών ζωής, ολοένα και εμπορευματοποιείται χάρη στις επιχειρήσεις και την μουσική βιομηχανία που έχει στηθεί εξ ολοκλήρου πάνω του.

Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι οι φαντασμαγορικές συναυλίες, οι καλλιτέχνες-στάρς, τα πανάκριβα εισιτήρια, οι σεκιουριτάδες, οι χορηγοί και άλλα τόσα που αντικρίζουμε τις περισσότερες φορές που επιλέγουμε να παρακολουθήσουμε κάποιο μουσικό δρώμενο.

Το δεκαήμερο αυτό φεστιβάλ έρχεται κόντρα σε όλα τα παραπάνω μέσω της αυτοοργάνωσης, της ελεύθερης εισόδου και της μη παρουσίας χορηγών που το χαρακτηρίζει αποδεικνύοντας πώς με θέληση και αλληλεγγύη τα πάντα είναι εφικτά. Δεν υπάρχει κανένα χρηματικό όφελος και τα μόνα έσοδα του φεστιβάλ, που προέρχονται από το μπαρ, διατίθενται στους διάφορους καλλιτέχνες που όλα αυτά τα χρόνια μας τιμούν με την παρουσία τους, καθώς επίσης στις ηχητικές εγκαταστάσεις και την κάβα.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα εκτός των μουσικών και διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως προβολές, συζητήσεις κοινωνικών και οικολογικών θεμάτων, εκθέσεις φωτογραφίας, graffity events και jugglingshows.

Το δεκαήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό για το Τ.Ε.Ι αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Καβάλας και των γύρω περιοχών. Θέλουμε να πιστεύουμε πώς στέκεται εμπόδιο στις προσπάθειες της μουσικής βιομηχανίας να εκμηδενίσει κάθε μορφή έμπνευσης και δημιουργίας, σαν στοιχειώδης τρόπος αντίδρασης και απαξίωσής της. Η διασκέδαση δεν μπορεί να περιορίζεται σε συναυλιακούς χώρους, μαγαζιά και αίθουσες τέχνης, γιατί πολύ απλά είναι για όλους και ανήκει σε όλους.

  • SHARE
  • TWEET