Universe217, Fuel Eater, Red Chariot, Project Volant, Albatross

Ξάνθη @ Αναγνωστήριο Πολυτεχνικής

Universe217, Fuel Eater, Red Chariot, Project Volant, Albatross Ξάνθη @ Αναγνωστήριο Πολυτεχνικής
Συγκροτήματα Universe217, Fuel Eater, Red Chariot, Project Volant, Albatross
Ημερομηνία
Πόλη Ξάνθη
Χώρος Αναγνωστήριο Πολυτεχνικής
Διεύθυνση -
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 2 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

H Μουσική Ομάδα στα πλαίσια της 9ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης 'Η Γέφυρα' διοργανώνει διήμερο συναυλιών στο Αναγνωστήριο των Προκάτ με μπάντες της και προσκεκλημένους τους Universe217 από την Αθήνα και τους Fuel Eater από την Πάτρα.

Universe217 (Experimental/Doom)
Fuel Eater (Heavy/Doom Rock)
Red Chariot (post rock)
Project Volant (psychedelic / progressive rock)
Albatross (blues rock)

▶ Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00
▶ Ώρα έναρξης: 21.30 (αυστηρά)
▶ Είσοδος: 2 € με μπύρα

Facebook Event

Πληροφορίες για τις μπάντες

Universe217 (Αθήνα)

H ελληνική σκηνή, στο πεδίο του σκληρού ήχου, τα τελευταία χρόνια διαγράφει μία συνεχόμενα ανοδική πορεία. Οι Universe217 είναι ένα από τα σημαντικά συγκροτήματα αυτής της σκηνής, με άξονα την συνέπεια στη συχνότητα με την οποια δισκογραφούν, όσο και μία σταθερά έντονη συναυλιακή δραστηριότητα.

Μέρος του δυναμικού της γερμανικής εταιρείας Ván Records (έδρα ονομάτων όπως οι The Devil's Blood, Year Of The Goat, Attic, Castle - Metal Band, Atlantean Kodex, Necros Christos, The Ruins Of Beverast, Vanderbuyst κ.α.) κυκλοφορούν τον τρίτο τους δισκο μέσω του συγκεκριμένου label, ο οποίος τιτλοφορείται “Change” και είναι διαθέσιμος από τις 18 Μαρτίου σε CD και LP, σε όλη την Ευρώπη.

Με αυτό, το τέταρτο full-length album τους (όγδοη συνολικά κυκλοφορια), οι Universe217 εκδηλώνουν για άλλη μία φορά τις περιπετειώδεις διαθέσεις τους, αποδεικνύοντας ότι για το συγκεκριμένο συγκρότημα ο heavy ήχος δεν χωράει σε “κουτάκια”. Όροι όπως doom, post rock / metal, drone, psych, ambient κ.ο.κ. δεν λειτουργούν ως κέλυφος κάτω από το οποίο θα επαναπαυτεί η μουσική του σχήματος, αλλά λογίζονται περισσότερο σαν σημεία εκκίνησης από τα οποία ξεκινάει η δημιουργική έκφρασή του και σε συνδυασμό με την πειραματική καθώς και ανατρεπτική ματιά του, καταλήγει σε ένα ξεκάθαρα προσωπικό ύφος, κάτι που συμβαίνει αρκετά σπάνια στη μουσική πραγματικότητα της σημερινής εποχής.

facebook.com/universe217
universe217.bandcamp.com

Fuel Eater (Πάτρα)

Οι Fuel Eater είναι ένα συγκρότημα από την Πάτρα και δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβρη του 2012 από τους φοιτητές : Γιώργος Ηλιόπουλος (φωνητικά), Θάνος Δρίτσας (Κιθάρα/ Φωνητικά), Αποστόλης Γραμματικάκης (κιθάρα), Αντώνης Καρπάνος (Μπάσο) και Βασίλης Κουτσομπίνας (τύμπανα). Ο μουσικός προσανατολισμός της μπάντας θεωρείται της οικογένειας του Heavy Rock. Το Σεπτέμβρη του 2013, η μπάντα έμεινε τετραμελής με το Θάνο να αναλαμβάνει όλα τα κιθαριστικά καθήκοντα. Από τη στιγμή που ο τραγουδιστής Gordon Kansas ανέλαβε τα φωνητικά τον Ιανουάριο του 2014, οι ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας πύκνωσαν και το setlist σταθεροποιήθηκε. Η τελευταία αλλαγή στη σύνθεση έγινε τον Απρίλιο του 2014, οπού με τον προσχώρηση του Πέτρου Ρουμανά στη θέση του μπασίστα, ηχογραφήθηκε το πρώτο ντέμο, το οποίο περιείχε τα εξής κομμάτια: "Refuge Denied", “Against Goliath” και “King of a Desert Utopia” το οποίο εκδόθηκε σε ψηφιακή μορφή το διαδίκτυο. Το “King of a Desert Utopia” συνοδεύτηκε από βίντεο κλιπ, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τον ερχομό του πρώτου φουλ δίσκου της μπάντας ο οποίος κυκλοφόρησε τον Οκρώβρη του 2015, ονόματι "Centralia".

facebook.com/FuelEater
fueleater.bandcamp.com

Red Chariot (Ξάνθη)

Οι Red Chariot είναι μια τετραμελής μπάντα από την πόλη της Ξάνθης. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον χώρο της μουσικής ,ένα χρόνο πριν .Μέτα από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας ξεκίνησαν να αναζητούν τον ήχο τους γράφοντας δικά τους κομμάτια ,με κεντρικό άξονα την Post – Rock μουσική . Προκειμένου να δημιουργήσουν έναν ήχο υπογραφή για την μπάντα συνδύασαν στοιχεία της Rock , Psychedelic-Rock , Progressive-Rock, Metal και άλλα.

Η μπάντα αυτή την στιγμή έχει σαν στόχο να κάνει live για να παίξει και να διαδώσει την μουσική της ,παράλληλα δεν σταματά να δημιουργεί καινούργια κομμάτια προσθέτοντας στη λίστα της. Έχοντας κάνει κάποια ανεπίσημα live με φίλους , οι Red Chariot κάνουν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση ανοίγοντας το Live των Godsleep στην Ξάνθη με μεγάλη επιτυχία, γεγονός το οποίο τους οδήγησε στο δεύτερο live παίζοντας με τους Electro Vampires και Wish Upon a Star. Το τελευταίο εγχείρημα της μπάντας ,ήταν η ηχογράφηση ενός μικρού δείγματος της δουλείας της ,η οποία έγινε με δικά της και μόνο μέσα, είναι κυρίως αναγνωριστική για να δείξει στον κόσμο το υλικό της. 

facebook.com/Red-Chariot-208193109547330
redchariot.bandcamp.com

Project Volant (Ξάνθη)

Project από μέλη των Verba volant.

  • SHARE
  • TWEET