Agusa, Ciccada

Αθήνα @ DeathDisco

Συγκροτήματα Agusa, Ciccada
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 15 / 18 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, Public, SevenSpots, Media Markt, Reload, Ευρυπίδης, Sound Effect, Record House
Διοργανωτής

AGUSA
+ Ciccada 

LIVE AT DEATH DISCO, ATHENS
(Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πόρτες: 20:30 /  Έναρξη: 21:00

Οι Agusa, οι Σουηδοί ψυχεδελικοί prog-rockers που εντυπωσίασαν στην πρώτη εμφάνιση τους στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο, άνοιξαν λογαριασμούς με τους έλληνες φίλους τους και επιστρέφουν για μία βραδιά στο Death Disco, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Μαζί τους αυτή τη φορά οι Ciccada.

Εισιτήρια προς 15 ευρώ προπωλούνται στο Sound Effect και στο Record House και μέσω του δικτύου Viva.gr (Viva.gr, Public, SevenSpots, Media Markt, Reload, Ευρυπίδης)

Στην πόρτα 18 ευρώ

Sound Effect Records
Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια, τηλ. 210-8259883
Record House
Ομήρου 46, Νέα Σμύρνη,
τηλ. 210-9335466

Agusa
Σχηματίστηκαν το 2013 στο Malmö της Σουηδίας. Πήραν το όνομα τους από την περιοχή όπου αποσύρθηκαν για ένα διάστημα, τζαμάροντας και δοκιμάζοντας τον ήχο τους. Το 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Högtid” φανερώνοντας τις αυθεντικές prog-rock καταβολές τους, αλλά και την έντονα ψυχεδελική τους διάσταση, με folk και Canterburysound
αναφορές και sci-fi θεματική. Το καλοκαίρι του 2015 κυκλοφόρησαν το “Två”, πάλι μέσω της ετικέτας Kommun2, το άλμπουμ που έμελλε να τους κάνει γνωστούς στην Αμερική και να εδραιώσει τον ήχο τους.

Το 2016 ήταν μια χρονιά με έντονη συναυλιακή δραστηριότητα για τους Agusa, με την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, στις 12 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του Side Effects Psych-Fest, να ηχογραφείται και να αποτελεί το “Katarsis”, το πρώτο live άλμπουμ στην ιστορία του γκρουπ.

Οι Agusa είναι:
Tobias Pettersson: μπάσο
Mikael Ödesjö: κιθάρα
Jonas Berge: keyboards
Tim Wallander: ντραμς
Jenny Puertas: φλάουτο

Links:
Facebook: facebook.com/agusaband
Bandcamp: agusaband.bandcamp.com

Ciccada

Οι Ciccada (Σικάντα) είναι ένα ελληνικό συγκρότημα από την Αθήνα και κινείται στο χώρο του Art rock. Η μουσική τους έχει επιρροές από progressive συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Gentle Giant, Strawbs, Gryphon, Spirogyra, Jethro Tull, Flairck, Alan Stivell, Renaissance, την Κέλτικη και Βαλκάνια folk, την Αναγεννησιακή, κλασσική και σύγχρονη Δυτικοευρωπαϊκή μουσική, αλλά και την τζαζ. Σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 2005 απο τον φλαουτίστα/ κημπορντίστα Νίκο Νικολόπουλο και τον κιθαρίστα Γιώργο Μούχο. Λίγο μετά η Ευαγγελία Κοζώνη θα γίνει η φωνή των Ciccada και αυτός θα είναι ο πυρήνας του σχήματος έως και σήμερα, με διάφορους μουσικούς να τον πλαισιώνουν κατά καιρούς σε όργανα όπως τσέλο, κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα, πιάνο, μπάσο και ντραμς.

Από τον Ιούνιο του 2007 θα ξεκινήσουν να παρουσιάζουν την δουλειά τους σε διάφορους χώρους και μουσικές σκηνές στην Αθήνα. Τον Ιανουάριο του 2009 βγάζουν ένα demo-CD με συνθέσεις τους καθώς και με ορισμένες διασκευές folk-rock τραγουδιών, ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους θα ξεκινήσουν στο Μιλάνο, την ηχογράφηση της πρώτης τους δουλειάς, με τίτλο “A Child In The Mirror”, για την Ιταλική εταιρεία Fading Records (παρακλάδι της ΑltrOck productions). To άλμπουμ θα είναι έτοιμο μερικούς μήνες αργότερα και θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2010.

Θα αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια στην παγκόσμια κοινότητα του progressive rock και θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τις κυκλοφορίες της χρονιάς. Τον Απρίλιο του 2011 θα δεί το φώς και η έκδοση σε μορφή βινυλίου απο την ελληνική Missing Vinyl Records. Τον Ιούνιο του 2011 θα εμφανιστούν στο Πατρινό φεστιβάλ Jazz & Πράξεις, όπου θα αποσπάσουν διθυραμβικές κριτικές. Την ίδια χρονιά, θα συμμετάσχουν στο διεθνές δισκογραφικό project “Decameron” (βασισμένο σε μεσαιωνικές ιστορίες του Ιταλού Βοκκάκιου) με το τραγούδι «She went for love” (4-Cd compilation box -- Colossus Project / Musea records -- Δεκέμβριος του 2011).

Τον Δεκέμβριο του 2012, η σύνθεσή τους “The Statement” θα βρεί την θέση της στο“The Stories of H.P.Lovecraft - A SynPhonic collection” (3-CD compilation box -- Colossus Project /Musea records – Δεκέμβριος του 2012). Τον Ιούνιο του 2013 θα εμφανιστούν στο 6ο AltrOck/Fading music festival μαζί με σημαντικά ονόματα στον χώρο του Progressive rock όπως οι Wobbler, Ske, Humble Grumble κ.α. Η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική παρουσία τους θα έρθει τον Φεβρουάριο του 2015 οπότε κυκλοφορεί το άλμπουμ τους με τίτλο “The Finest Of Miracles” (Fading Records - ΑltrOck productions) ενώ η έκδοση βινυλίου θα ακολουθήσει τον Μάιο του ίδιου έτους. (Missing Vinyl Records). Θα αποσπάσει και αυτό εξαιρετικά σχόλια και θα φτάσει στην θέση Νο 9 στις λίστες του ιντερνετικού Prog-Archives με τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς.

Από την ίδια εταιρεία θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2016 σε 12'' βινύλιο, το ΕP "Tales" και θα περιλαμβάνει τις συμμετοχές τους στα διάφορα projects της Musea records απο το 2011-2012.

Οι Ciccada είναι:
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΠΕΛΑ: τραγούδι, κρουστά, ακ.κιθάρα.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΖΩΝΗ: τραγούδι, ακκορντεόν.
NIΚΟΣ NIKOΛOΠOUΛOΣ: φλάουτο, τενόρο σαξόφωνο, φλογέρα, ηλ. όργανo, mellotron, πιάνο
ΓIΩΡΓOΣ MOΥΧOΣ: ακουστ. & ηλεκτ. κιθάρες
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΤΣΑΚΜΑΚΛΗ: Σαξόφωνα, φλογέρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ: ντραμς, κρουστά, synthesizer
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛ: ηλ.μπάσο

Links:
Facebook: facebook.com/pages/CICCADA/195885230446298
Bandcamp: altrockproductions.bandcamp.com/album/the-finest-ofmiracles

  • SHARE
  • TWEET