Rocking Raccoon - Χέη Ντιντζέη, βαλ' το Κουτσουμπιλά

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 24/06/2011 @ 15:04
Αποψάρα 12

Δε μου 'ρχεται καμιά ψευτοψαγμένη εισαγωγή, οπότε θα μπω κατευθείαν στο ψητό.

Amy Winehouse, μου απέφερες χρήμα, ζεστό χρήμα. Σ' ευχαριστώ. Δεν ήμουν προφανώς ο μόνος που πίστευε πως η καλλιτέχνιδα, με κάπα πολύ μικρό, δε θα κατάφερνε να παραστεί στο Ejekt, δεν είχα καμία αμφιβολία δηλαδή,  αλλά αυτό που με ενόχλησε ήταν κάτι δικαιλογίες τύπου «έτσι είναι αυτή παιδιά, την αγαπάμε κι ας κάνει την ηλεκτρική σκούπα, είναι αυτό που την κάνει σπουδαία». Πείτε με ό,τι θέλετε, αλλά προσωπικά δε μπορώ να δείξω κανένα έλεος και συμπόνοια σε άτομα που παλεύουν με εθισμούς που υπέβαλλαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Είναι όλα θέμα επιλογών. Ναι, έκανες λάθος, το δέχομαι, και αν μπορώ, θα σε βοηθήσω, αλλά μη μου λες ότι είναι ασθένεια και δε φταις εσύ και λοιπά. I don't have a drinking problem, but a thinking problem είπε άλλωστε περιαυτολογώντας ο τιτάνιος Craig Ferguson.

Ναι, οι εθισμοί είναι και θέμα ταμπού θα 'λεγα, όχι τόσο στο μουσικόκοσμο, γιατί έτσι όπως έχουν συνηθίσει να προβάλλονται, μάλλον πασσέ, κλισέ και τγε μπανάλ έχουν καταντήσει, αλλά όταν κάτι τέτοιο ξεσπάσει σε προσωπικό κύκλο, τότε είναι που ταμπουένιοι τοίχοι της κοινωνίας υψώνονται σε θεόρατα ύψη και κανείς δε μιλάει, κανείς δε λαλάει. Ενώ, έτσι όπως το βλέπω εγώ, μόνο να μιλάνε και να λαλάνε θα 'πρεπε, γιατί όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να μην τον νοιάζει να ξυπνάει μέσα στα ίδια του τα σωματικά υγρά, μόνο η ντροπή, η εξωτερική, από άλλους, είναι αυτό που θα τον σώσει. Ο διασυρμός ως κώδωνας κινδύνου.

Η Winehouse όμως δεν το άκουσε ποτέ της το κουδούνι. Υποθέτω πως ό,τι ήταν αυτά που ζούσαν μέσα στην πλούσιά της κόμμη εμπήκαν παραμέσα, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η κατάσταση. Το χειρότερο, και μάλλον αληθινό σενάριο, είναι πως πράγματι δε δίνει δεκάρα, οπότε είναι άξια της μοίρας της. Την προσέχουν όμως, κατεβάζουν και πολλά βιντεάκια που τη δείχνουν να γελοιοποιείται. Γιατί να μην το κάνουν όμως, δεν υπάρχει κακιά διαφήμιση εξάλλου, show business 101. Τσεπώνουν και από την κατάντια μιας φανερά διαταραγμένης περσόνας και είναι όλοι χαρούμενοι, ακόμα και 'μεις, που προτιμούμε δίωρο Moby. Οι αποφάσεις της διοργανώτριας μετά την ακύρωση της ήταν όμως απλά λάθος, κυρίως η απουσία επιλογής επιστροφής του εισιτηρίου, αφού στην ουσία η headliner σου δεν ήρθε, πολύς κόσμος θα πήγαινε μονάχα γι' αυτήν, κακώς βέβαια, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Τέλος καλό, όλα καλά όμως, γιατί ο κόσμος λέει πέρασε πανέμορφα και ο χώρος βολικότατος.

Έτσι, για όποιον έτυχε να μην είδε την αξέχαστη περφόρμανς της δίδας Winehouse στο Bελιγράδι:



Και τώρα, αφού άδειασα από μίζερες σκέψεις και γεγονότα και φάνηκα πιο αντιπαθητικός απ' ό,τι συνήθως, ας πάμε σε κάτι πανέμορφο και εθιστικό. Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω το turntable.fm.

Ένα έξυπνο και ευχάριστο concept που βασίζεται πάνω στην ίδεα ότι όλοι είμαστε DJ και παίζει πανέμορφα με τη ματαιοδοξία μας. Τι είναι; Πολλά διαφορετικά δωμάτια με διαφορετικά είδη μουσικής και χώρο για πέντε DJ. Ο κάθε DJ με τη σειρά του βάζει ένα κομμάτι και ο κόσμος στο δωμάτιο, πέραν των 5 DJ, ψηφίζει αν είναι «awesome» ή «lame». Για κάθε κλικ awesome που παίρνεις, μαζεύεις κι έναν πόντο, τους οποίους ανταλλάζεις έπειτα για να αλλάξεις avatar. Άμα όμως μαζέψεις μπόλικα lame, τότε σου κόβεται το τραγούδι, παίζει ο επόμενος και γεύεσαι το πικρό ποτήρι της ατελείωτης ντροπής. Το δωμάτιο είναι τελείως interactive, με ένα όμορφο chat από δίπλα να λαμβάνεις feedback από τους θαμώνες του room, και άμα το χειρίζεσαι σώστα, ποιοτικό trolling για να φύγει ο DJ ατιμασμένος και να πάρεις τη θέση του. Γενικά, δε μπορείς να djάρεις εσύ, αν δε φύγει κάποιος από τους πέντε, και μέτα όποιος προλάβει τη θέση του, πρόλαβε.

Πάντα θα υπάρχουν οι τυπάδες που παίζουν κομμάτια μόνο από συλλογές τουκόμπακτ ντισκ κλαμπ, αλλά συνήθως τρώνε τα lame τους νωρίς και επομένως τη 'μοβόρα διαδικτυακή κατακραυγή. Mπορείς επίσης να φτιάξεις δικό σου room, αλλά μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ τη χαρά να με επισκεφτεί κανείς, οπότε είναι προτιμότερο να μπαστακώνεσαι σε ήδη γεμάτο room και να περιμένεις να αδειάσει κάποια θέση, ή να προκαλέσεις χάος.

Προς το παρόν το σύστημα είναι ακόμα σε beta έκδοση και λειτουργεί μόνο με invite, κυρίως από την άποψη πως εάν ένας φίλος σου στο Facebook το 'χει, τότε μονάχα μπορείς να μπεις και 'συ, αλλιώς τζίφος. Θα σας λίνκερνα στο δικό μου, αλλά δε θέλω να γεμίσει το wall μου με βιντεάκια Iron Maiden, οπότε, νο. Αν όμως με βρείτε, μαγκιά σας, και θα σας παίξω, είναι πολύ πιο εθιστικό απ' ό,τι το περιγράφω πάντως. To library του είναι εντυπωσιακά ενημερωμένο, τουλάχιστον στους καλλιτέχνες που έψαχνα εγώ, αν και τρώει μερικές φλασιές το search αραιά και που, αλλά τους το χαρίζουμε, είναι νεογνό, ούτε μηνός. Το θετικό είναι πως κάποιες γενικές αλήθειες στέκουν και στο turntable, όπως το ότι οι Creed lameάρονται σε χρόνο dt, και αυτό το έμαθα the hard way.

Kαι τέλος, επειδή πολλά είπα, σας αφήνω με τον Weird Al Yankovic, περσόνα την οποία θα αναλύσω σε επόμενη αποψάρα, που σε 4 μονάχα ημέρες μάζεψε πάνω από πέντε εκατομμύρια views -δηλαδή παίζει να το 'χετε χαμπαριάσει ήδη- σατιρίζοντας, εύστοχα πάντα, τη Λάιδη τη Γκάγκα, με το "Perform This Way":



p.s.



until next time,
-godspeed
Ι.Τ. The Rocking Raccoon
  • SHARE
  • TWEET