Blaze Of Perdition

Transmutation Of Sins

Metal Blade (2019)
Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 14/11/2019
Ποιοτική πρόγευση του επερχόμενου δίσκου που λειτουργεί εξαιρετικά

Οι Πολωνοί δεν χρειάζονται συστάσεις για όσους παρακολουθούν το εν λόγω ιδίωμα. Την τρέχουσα δεκαετία που δραστηριοποιούνται, είναι από τις πιο προβεβλημένες και ποιοτικές μπάντες ορθόδοξου black metal. Με δίσκους όπως το "Hierophany Of The Open Grave" (2011) και το προπέρσινο "Conscious Darkness" να ξεχωρίζουν αισθητά, η ανακοίνωση ενός νέου δίσκου είναι μια σημαντική είδηση. Μέχρι όμως να έλθει αυτή η καταραμένη ώρα, η μπάντα αποφασίζει να κυκλοφορήσει ένα EP δυο τραγουδιών. Το πρώτο, ομότιτλο, κινείται στο γνώριμο ύφος της μπάντας, με αργά και έρποντα riffs αλλά και με μια black n’n roll αισθητική να πλανάται. Μάλιστα, ο λαρυγγισμός με τον οποίο ολοκληρώνεται, προσωπικά με εξέπληξε και η ανυπομονησία μου για τον επόμενο δίσκο άρχισε να μεγαλώνει. Η δεύτερη σύνθεση, είναι μια διασκευή του "Moonchild" των ξεχωριστών Fields Of The Nephilim, οι οποία φλερτάρει εντονότερα με την προσέγγιση των Tribulation στο ιδίωμα, κάτι μάλλον αναμενόμενο. Η πρόγευση είναι όσης διάρκειας και ποιότητας οφείλει για να ακούμε την μπάντα μέχρι το επόμενο βήμα της.

  • SHARE
  • TWEET
  • Snarky Puppy

    Immigrance

    GroundUp (2019)
    Από τον Αντώνη Καλαμούτσο, 18/11/2019
    Ήρθε η ώρα να αγοράσω καλύτερα ακουστικά...

    ...ή τέλος πάντων, να βρω κάποιον τρόπο να ακούω τη μουσική των Snarky Puppy με την ευκρίνεια που της αξίζει. Τα Grammy βλέπεις δεν δίνονται για πλάκα (συνήθως…) κι ούτε ήταν τυχαίο που το "Immigrance" βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις των jazz charts με το που κυκλοφόρησε. Το fusion τους, όσο κι αν είναι άριστο εκτελεστικά, δεν πάσχει από αρτηριοσκλήρωση και κάνει τη διαφορά επειδή είναι σατανικά διασκεδαστικό! Το δωδέκατο full length αυτής της απίθανης παρέας που περιστοιχίζει τον μπασίστα Michael League, ταξιδεύει όπως πάντα από την jazz ως τη funk κι από το rock ως το world, με περίσσια άνεση, υψηλή μαεστρία και με αδιαπραγμάτευτα καλή διάθεση. Η "The Fam" - όπως αποκαλεί ο League το σινάφι του - αυτήν την αφορά αριθμεί δεκαεννέα μουσικούς και δεκάδες στιγμές «χορευτικών» τζαμαρισμάτων. Ξεχωρίζει το άγριο funk του "Chonks" και του "Bad Kids In The Back", οι latin λαβύρινθοι του "Xavi" και το εκπληκτικό "Even Us" που κλείνει τον δίσκο, σύνθεση που αποδεικνύει θριαμβευτικά ότι οι Snarky Puppy δεν είναι κάποιο pop δημιούργημα ακαδημαϊκής αμερικανιάς αλλά μια πραγματικά σπουδαία fusion μπάντα, ικανή να προφέρει την πιο μαγική παγκόσμια γλώσσα και να είναι, ταυτόχρονα, κατανοητή και στους πιο ταπεινούς.

  • SHARE
  • TWEET
  • Serpens Luminis

    Bright Euphoria

    Goathorned Productions (2019)
    Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 20/11/2019
    Ατμοσφαιρικό και αρκετά σύγχρονο black metal με γερές «ορθόδοξες» δόσεις

    Η πρώτη κυκλοφορία των Ελβετών Serpens Luminis, ηχεί όπως θα περίμενε κανείς να ηχεί το σύγχρονο τελετουργικό και «ορθόδοξο» black metal. Οι τρεις συνθέσεις, σχετικά μακροσκελείς, επιδιώκουν μεγαλεπήβολα να δαμάσουν την περίφημη ατμόσφαιρα και αίσθηση που επιδιώκουν δεκάδες σύγχρονοι ακόλουθοι αυτού του στυλ. Πολυσχιδή φωνητικά, μια αποπνικτική αίσθηση, και μια εναλλαγή ρυθμών που σπάνια οδηγείται σε ακραίες ταχύτητες, κυριαρχούν και δίνουν το στίγμα της κυκλοφορίας. Οι συγκρίσεις με τους έτερους Ελβετούς γνώστες του στυλ, Schammasch, είναι αναπόφευκτες, ενώ στο μυαλό μου ήρθε και το τελευταίο EP των Fides Inversa. Η παραγωγή ειδικά στα τύμπανα δεν είναι υποστηρικτική του οράματος της μπάντας, ενώ, αν και οι συνθέσεις δεν βασίζονται στα επιμέρους στοιχεία τους, υπολείπονται καθαρά μνημονικών κιθαριστικών στιγμών. Ιδέες υπάρχουν, και είναι το ίδιο το ιδίωμα που είναι αυστηρό όσον αφορά τους μιμητές του, οπότε το μέλλον της μπάντας, που φαίνεται να διαθέτει την επιμονή, είναι ευοίωνο, στην αναζήτηση προσωπικού ήχου.

  • SHARE
  • TWEET
  • Midnight

    Rebirth By Blasphemy

    Metal Blade (2019)
    Από τον Γιάννη Δούκα, 27/11/2019
    7" προάγγελος του νέου δίσκου υπό τη σκέπη της Metal Blade

    Ως γνωστόν οι Midnight υπέγραψαν με τη Metal Blade και είμαστε εν αναμονή του τέταρτου δίσκου "Rebirth By Blasphemy" στις 24 Γενάρη του 2020. Σαν ορεκτικό αλλά και ως εορτασμό της συνεργασίας του mainman Athenar και της εταιρίας έρχεται αυτό το 7" όπου εκτός του ομότιτλου τραγουδιού έχει σαν b - side το instrumental "Afterbirth". Μάλιστα το συγκεκριμένο θα βρίσκεται μόνο εδώ. Το πρώτο εκ των κομματιών είναι κλασικό Midnight, Mötörhead - ικό μαζί με Venom, κολλητικό σα να δουλεύεις με γράσα. Αν το solo του είχε μεγαλύτερη διάρκεια θα τα ‘σπαγε. Το δεύτερο θυμίζει έντονα N.W.O.B.H.M., ειδικά στη βασική του μελωδία. Καθόλου άσχημο!

    Το τι θα αναμένουμε από το νέο δίσκο νομίζω είναι προφανές όπως και η χαρά του Athenar αφού όπως αναφέρει στο promo sheet: «​Λοιπόν, έστειλα ένα demo της μπάντας μου στη Metal Blade πίσω το 1987. Τους πήρε μόνο 32 χρόνια να απαντήσουν και μαντέψτε; Θέλουν να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο. Η υπομονή είναι αρετή.» Ευτυχώς εμείς θα περιμένουμε πολύ λιγότερο, αλλά δε κρύβουμε ότι οι συναυλίες τους στη Γερμανία μαζί με τους Venom προς το τέλος του χρόνου μας κάνουν να ζηλεύουμε πολύ. Βλέπετε το live τους εδώ δεν έχει ξεχαστεί ακόμα.

  • SHARE
  • TWEET