Σούπερ Στέρεο

3

Polytropon (2018)
Έχω ένα μυαλό κουρασμένο που το ταΐζω Σούπερ Στέρεο
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Τις τελευταίες μέρες πολλοί κουνιούνται στους ρυθμούς του τραγουδιού "Ένα Αλλιώτικο Παιδάκι", μια δήλωση οργής και αγανάκτησης του Παύλου Παυλίδη και των B-Movies για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Με αφορμή, λοιπόν, τα τραγούδια που όταν τα ακούς είναι σαν να βιώνεις μια κατάσταση οι Σούπερ Στέρεο, κατεβαίνουν άσχημους δρόμους με χαρούμενα πόδια και περίεργα σκυλιά μέσα από το άλμπουμ τους "3".

Τους γνωρίσαμε το 2010 μέσα από τη "Super Gomena" και με τη '90s pop αισθητική τους μας έκαναν να μάθουμε περισσότερα για την τότε νεοσύστατη μπάντα από τη Θεσσαλονίκη μέσα από τον δίσκο τους "Το Τέρας" που κυκλοφόρησαν το 2014. Μάλιστα, τα ιδρυτικά τους μέλη, Θανάσης Dzingovic, Ορέστης Μπενέκας συνεργάζονταν με τον Παύλο Παυλίδη και τους B-Movies αλλά και με άλλα πειραματικά συγκροτήματα πριν καταλήξουν στη σόλο καριέρα των Σούπερ Στέρεο.

Το συγκρότημα μέσα από τους δίσκους του ανοίγει ξανά ένα μεγάλο ερώτημα που διχάζει γενιές και γενιές συγκροτημάτων και μουσικόφιλών. Τελικά, ταιριάζει ο ελληνικός στίχος στα rock κομμάτια; Στην περίπτωση των Σούπερ Στέρεο οι μικρές κοφτές φράσεις που επιλέγουν όπως στην περίπτωση του pop punk τραγουδιού "Σκυλιά" δίνοντας στον ακροατή λίγα και απλά ερεθίσματα, ο ελληνικός στίχος βρίσκει τη θέση του.

Εκτός, από τον στίχο δίνουν βάση και στην οπτικοποίηση της μουσικής τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση το άλμπουμ επιμελήθηκε η Original Replica που με μαεστρία αντιλήφθηκε τις μικρές στιγμές του δίσκου και τις έκανες μικρές χρωματιστές εικόνες.

Είναι απλό, κατανοητό και ακούγεται ευχάριστα από αυτόν που πριν είχε βάλει να ακούσει Prins Obi and The Dream Warriors, ή Post Lovers. Οι "Ασχημοί Δρόμοι" αναρωτιούνται για τα πρόσωπα που βλέπουν κάθε μέρα να περνούν από πάνω τους μέσα από γλυκόπικρες μελωδίες. Συνεχίζουν με το '90s pop/alternative rock, "Καθώς Τινάζουν Τα Χαλιά" και μας τυλίγουν στην καταθλιπτική μελωδία του μέχρι να γίνουν όλα blues "Σκόνη", όπως το κύμα διαβρώνει.

Πιστοί στα λυρικά τους γούστα έχουν και δύο rock 'n' roll "Χαρούμενα Πόδια" που αποτελούν το αγαπημένο τραγούδι για το άλμπουμ τους "3" και μετά από αυτό θα μπορούσες να βάλεις Beatles και να συνεχίσεις τη μέρα σου.

  • SHARE
  • TWEET