The Sexy Christians

Forbidden Fruit

Self Released (2019)
​Επιτέλους και μια μπάντα που δεν παίρνει σοβαρά τον εαυτό της
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Τα δροσερά αγόρια που ακούνε στο όνομα The Sexy Christians ίδρυσαν πριν μερικά χρόνια αυτή τη μουσική κολεκτίβα που κάνει χαβαλέ, φοράει φανταχτερά ρούχα και γνωρίζει ότι όποιος ρεζιλεύεται κάνει την καλύτερη δουλειά. Κόντρα λοιπόν στη σοβαροφάνεια που χαρακτηρίζει την εγχώρια σκηνή οι σέξι χριστιανοί κυκλοφόρησαν πριν τρία χρόνια το μετριοπαθές, “God Proudly Presents”, το οποίο είχε τη μορφή αυτοθεραπείας του συγκροτήματος που συνηθίζει να βγάζει τα ψυχολογικά του επί σκηνής. Και πριν αναρωτηθείτε πως γίνεται αυτό, θα σας πρότεινα να βρεθείτε σ’ ένα από τα live τους. Εκεί το συγκρότημα δίνει τον καλύτερο του εαυτό αφού εκτός από το να ντύνεται με τρόπο που τονίζει τη διαστροφή και τη σεξουαλική του ορμή τυχαίνει καμιά φορά να μοιράζει στον κόσμο αυτά που φοράει. Το κοινό ανταποκρίνεται με ντύσιμο ή γδύσιμο, κυρίως γδύσιμο.

Αν πάλι όλα αυτά σας φαίνονται περίεργα και αισθάνεστε ήδη άβολα, εμπιστευθείτε με και βάλτε να δείτε το video-clip “Pick Up The PIeces”. Στο άκουσμα του αισθαντικού rock n roll θα πέσουν όλες οι άμυνές σας και θα κουνιέστε στον ρυθμό του τραγουδιού. Είναι πολύ αναζωογονητικό μια μπάντα να πλάθει μουσική που πηγάζει από τρέλα, θυμό και διαταραχές όλων των ειδών γιατί πρώτον αντιλαμβάνεσαι πως δεν είσαι ο μόνος τρελός που βλέπεις δράκους μέσα στο δωμάτιο και δεύτερον γιατί όλα τα παραπάνω συναισθήματα και μη εκτονώνονται μ’ έναν δημιουργικό τρόπο. Μια τέτοια έξαρση παρουσιάζει και το τραγούδι “Honey”, το οποίο κρύβει μέσα τους ρυθμούς και μουσικά είδη διαφόρων δεκαετιών και γι’ αυτό δεν μπορούμε να τους κατατάξουμε ακριβώς σαν μια μπάντα που παίζει όμοια με κάποια του παρελθόντος. Όμως, μπορούμε να κάνουμε έναν παραλληλισμό της μουσικής τους με εκείνης των Bazzoka, και ειδικότερα με τον τελευταίο τους δίσκο “Zero Hits”. Η ενέργεια και η δυναμική αυτών των συγκροτημάτων ταιριάζει απόλυτα και θα ήταν ευτύχημα να τους δούμε μαζί επί σκηνής.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης θα έρθετε αντιμέτωποι με κομμάτια που είναι ουσιαστικά τα ίδια αλλά παίζονται με τελείως διαφορετικό στυλ. Περιγράφουν με προβοκατόρικό τρόπο τα πιο ασόβαρα/σοβαρά θέματα χαρίζοντας μας στιγμές σύγχυσης και γέλιου. Τέσσερις φωνές εναλλάσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου με δύο κύριες να πετάνε κορόνες όπως στο “Everyone's Crazy” και σε συνδυασμό με τις pop funk μελωδίες προσδίδουν στο “Forbidden Fruit” αυτήν τη γαργαλιστική διάθεση που χαρακτηρίζει το συγκρότημα. Ως ανήσυχα πνεύματα λοιπόν που επηρεάζονται από κάθε riff και μουσική που ακούνε δεν διστάζουν από alternative rock κοινότυπες μουσικές να περάσουν σε disco μπιτάκια όπως συμβαίνει στην περίπτωση του τραγουδιού “Bad Things”. Με αμεσότητα και απλότητα, οι Sexy Christians συνεχίζουν να χαρίζουν σουρεαλιστικές στιγμές στο κοινό τους χωρίς να τους ενδιαφέρει πως θα τους χαρακτηρίσουν. Είναι εδώ για να περάσουν καλά και νομίζω πως έχουν πιάσει το νόημα.

  • SHARE
  • TWEET