Tankard

Thirst

AFM (2008)
Από τον Θοδωρή Μηνιάτη, 05/01/2009
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Μεγάλος Αυτοκινητόδρομος με αγρούς αριστερά και δεξιά. Ένας κύριος αρκετά ευτραφής ξύνοντας το κεφάλι του και κρατώντας ένα άδειο ποτήρι μπύρας, και ενώ στο οδόστρωμα είναι ένα επίσης άδειο μπουκάλι μπύρας, κοιτάει με απόγνωση την ταμπέλα που λέει ότι η επόμενη pub είναι 666 χιλιόμετρα μακριά. Ο κύριος είναι πολύ διψασμένος και φαίνεται. Είναι επίσης πολύ στεναχωρημένος γιατί δεν ξέρει πως να καταπολεμήσει τη δίψα του για μπύρα. Τα παραπάνω είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη περιγραφή ενός ακόμα χαρακτηριστικού εξωφύλλου των Γερμανών thrashers Tankard.

Οι Tankard από την πρώτη στιγμή της δισκογραφικής τους ύπαρξης διατυμπανίζουν την αγάπη τους για το προϊόν που παράγει σε τόνους η χώρα καταγωγής τους θέτοντας εαυτούς στο πάνθεον του εν λόγω μουσικού ιδιώματος ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών. Επί σειρά ετών έχουν αναδειχτεί σε καλλιτέχνες-διασκεδαστές στο χώρο τους και ως εκ τούτου είναι μια από τις πιο αγνές μπάντες που έχει αναδείξει η μουσική αντίπαλος της Αμερικανικής Bay Area σκηνής, η Γερμανία. “Thirst” λοιπόν ονόμασαν την νέα τους δουλειά εναρμονισμένοι στο ύφος που έχουν λανσάρει στους οπαδούς. “Stay Thirsty, Let The Beer Flow” λέει το ρεφρέν του κομματιού “Stay Thirsty” και δίνει το μήνυμα και αυτού του δίσκου. Από τα ηχεία δεν ρέει μπύρα (κρίμα ρε γαμώτο, θα ήταν καλή φάση) αλλά Thrash Metal υψηλού επιπέδου. Οι Tankard δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι ιδιαίτερο για να κυκλοφορήσουν άλλον έναν δίσκο που θα σταθεί περήφανος δίπλα στα παλιά albums τους. Η καινούργια τους κυκλοφορία εκτός του υπέροχου εξωφύλλου συνοδεύεται από συνθέσεις στο ύφος που έχουν συνηθίσει οι οπαδοί όλα αυτά τα χρόνια. Κομμάτια όπως τα “Stay Thirsty”, “Octane Warriors”, “Deposit Pirates”, “Sexy Feet Under”, “Echoes Of Fear” αφενός είναι τραγούδια που μπορούν να μπουν άνετα σε ένα μελλοντικό best of της μπάντας και αφετέρου δείχνουν ότι το συγκρότημα είναι ζωντανό και σε τρελά κέφια. Στα 42 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα που διαρκεί το album ο οπαδός θα ακούσει μόνο thrash metal που υφολογικά δεν ξεπερνά την δεκαετία των 80’s. Εννοείται ότι λόγω έτους κυκλοφορίας οι συνθέσεις ηχούν πολύ καλύτερα από το τότε. Οι Tankard για άλλον έναν δίσκο, βάση του τελικού αποτελέσματος, δείχνουν ότι δεν έχουν γεράσει καθόλου στην καρδιά αλλά μόνο εμφανισιακά. Τα λεπτά που διαρκεί το album είναι υπεραρκετά έτσι ώστε να ιδρώσει κάποιος από το ασταμάτητο head banging ή το moshing αφού το party ξεκινάει από το πρώτο δευτερόλεπτο που ακούς το δίσκο. Όσοι έχουν εντρυφήσει στην μαγεία των Tankard καταλαβαίνουν τι θα ακούσουν για ακόμα μια φορά. Ευτυχώς το group έχει προσέξει την παραγωγή που έχει δώσει στα τραγούδια του και έτσι ακούγονται κάτι παραπάνω από ευχάριστα και ισοπεδωτικά. Οι Tankard για άλλη μια φορά έχουν συνεισφέρει ενεργά στην καταπολέμηση των αλάτων στον αυχένα (αν μείνει βέβαια σε όρθια στάση!). Το “Thirst” είναι το καλύτερο φάρμακο!

Οι Tankard όλα τα χρόνια ύπαρξης τους δεν έχουν συμβιβαστεί με κανένα μουσικό ρεύμα ή είδος αλλά κάνουν αυτό που αρέσκονται περισσότερο και πάνω από όλα παίζουν την μουσική που πρώτα από όλους οι ίδιοι γουστάρουν. Αυτός είναι ο λόγος που οι οπαδοί τους δείχνουν την αμέριστη αγάπη τους. Έτσι λοιπόν και η νέα τους δουλειά θα χαροποιήσει τον κόσμο αφού θα πάρει αυτό που θέλει να ακούσει και έχει αγαπήσει. Ας ακούσουμε το δίσκο και ας πιούμε μια μπύρα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο tankard γίνεται για παράλληλες στιγμές απόλαυσης. Cheers πολλάκις!

  • SHARE
  • TWEET