Spirit Adrift

Forge Your Future (EP)

Century Media (2021)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 17/08/2021
Νέα αρχή, νέες συνθέσεις, ίδιος βαθμός απόλαυσης
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Η έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας τους με το γερμανικό label γιορτάζεται με τούτο το EP. Προφανώς η προηγούμενη δουλειά τους εκτιμήθηκε δεόντως. Και όχι άδικα. Έχουν μπει με τα μπούνια στο κλασσικό heavy metal, δημιουργώντας έναν άμεσα αναγνωρίσιμο ήχο και συνθέσεις με όλα τα καλούδια που αυτός έχει.

Πριν κλείσει χρόνος από το Enlightened In Eternity και καθώς οι νότες του είναι ακόμα νωπές στα ηχεία, συνεχίζουν από κει που έμειναν. Με τρεις νέες συνθέσεις, ενδεχομένως μία εξ αυτών να την ξαναδούμε στο επόμενο full length. Καθηλωτικά ριφ και μελωδίες, ρεφρέν για πλύση εγκεφάλου, εξαιρετική απόδοση ως παίχτες. Η αλλαγή στη ζωή του Nate Garrett αποτυπώνεται εκ νέου στους τίτλους των δύο πρώτων συνθέσεων, Forge Your Future & Wake Up.

Κάτι σαν το δικό του moto ζωής στο οποίο μας προσκαλεί, με το πρώτο να κρατάει κάποια doom στοιχεία του παρελθόντος, και να μην απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως μια δυναμική μπαλάντα. Το δεύτερο είναι βγαλμένο από τη χύτρα - καλούπι των '80s, πιο άμεσο και ταχύ, τα κολλητά δερμάτινα, τα spandex και τα αθλητικά παπούτσια με το σκρατς είναι και πάλι στη μόδα.

Κλείνουν με το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι του EP, το Invisible Enemy φαντάζει σαν να κόβεται στα δυο περίπου στη μέση του, με την κιθάρα να ξεσαλώνει στη συνέχεια και τα πλήκτρα προς το τέλος να το καθιστούν ατμοσφαιρικό - σκοτεινό. Επενδύστε άφοβα, χαζέψτε το εξώφυλλο, οι τύποι από το Texas διανύουν την καλύτερη μουσική τους περίοδο. Και όχι μόνο.

  • SHARE
  • TWEET