Sentry

Sentry Promo 2023

Self Released (2023)
Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 22/07/2023
Οι νέοι Manilla Road είναι εδώ και παίζουν εξαιρετικό, επικό heavy metal μιας άλλης, καλύτερης εποχής
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Σε πέντε μέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τον χαμό του Mark Shelton. Ήταν δεδομένο πως οι Manilla Road δεν θα συνέχιζαν χωρίς εκείνον. Θα ήταν όμως κρίμα να μην υπάρξει κάποιου είδους συνέχεια. Η πανδημία προφανώς καθυστέρησε τα πλάνα των εναπομείναντων μελών Bryan Patrick (φωνή), Phil Ross (μπάσο) και Neudi (τύμπανα). Έστω και με καθυστέρηση, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, και οι τρεις τους παρουσιάζουν τα πρώτα, εντυπωσιακά, δείγματα γραφής.

Μαζί με τον Kalli Coldsmith (κατά κόσμον Eric Kaldschmidt), κιθαρίστα που φόρεσε με άνεση τα παπούτσια του Shelton στην tribute συναυλία το 2019 στο Keep It True Festival, αποτελούν πλέον τους Sentry. Στα δύο πεντάλεπτα τραγούδια "Heavensent" και "Black Candles" που κυκλοφορούν σε CD και κασέτα, φαίνεται ότι αντλούν πολλά διαφορετικά στοιχεία από διαφορετικές περιόδους των Manilla Road, συνδυασμένα με εξαιρετικό τρόπο. Στο άθροισμα που υπερβαίνει τα επιμέρους στοιχεία, αποδεικνύεται γατί η εμπειρία των παλαιότερων μπορεί να κάνει την διαφορά.

Οι Sentry παίζουν επικό heavy metal, αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στο line-up του επόμενου Up The Hammers Festival και πρόκειται να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο LP τους μέσα στο 2024.

Bandcamp | Facebook

  • SHARE
  • TWEET