Kinrick

Sense Your Darkness

Majestic Rock (2005)
Από τον Κωστή Αγραφιώτη, 02/09/2005
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Όταν έπεσε στα χέρια μου το ντεμπούτο των Kinrick φαντάστηκα ότι θα επρόκειτο απλώς και μόνο για ένα νέο συγκρότημα. Σύντομα όμως, και προς έκπληξη μου, ανακάλυψα πως το νέο αυτό συγκρότημα δεν αποτελείται από τυχαίους ή αρχάριους μουσικούς. Κάθε άλλο μάλιστα.

Πίσω από το μικρόφωνο καταρχήν βρίσκεται ο χαρισματικός Stephen Fredrick. Με την ιδιαίτερα δυναμική και ξεχωριστή φωνή του, ο Fredrick έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε δύο δίσκους των Firewind (του group του δικού μας Gus G.). Στις κιθάρες συναντάμε τον Corbin King. Ίσως τον έχει πάρει το αυτί σας λόγω της αρκετά καλής δουλειάς του με τους Vainglory. Αν και νέος ηλικιακά, τα σχόλια που τον συνοδεύουν είναι αρκετά κολακευτικά. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ανήκει στο ίδιο είδος κιθαριστών με τον Gus G. Άλλο ένα πρώην μέλος των Firewind, ο Stian Kristoffersen, βρίσκεται στη θέση των drums, ενώ τέλος το μπάσο έχει αναλάβει ο James Martin.

Η δύναμη πάντως που κινεί τους Kinrick δεν είναι κανείς από τους παραπάνω. Και ποιος είναι θα μου πείτε; Ο κύριος David Chastain παρακαλώ, ο οποίος όχι μόνο έχει συνθέσει όλα τα κομμάτια του δίσκου, αλλά έχει κάνει τόσο την παραγωγή, όσο και την μίξη... αλλά και το mastering (σαν κερασάκι στην τούρτα), χωρίς όμως να παίζει ούτε νότα στο δίσκο. Προκύπτει βεβαίως το εύλογο ερώτημα: Αν ο φίλος Chastain θελήσει να ασχοληθεί με κάτι άλλο, οι υπόλοιποι τέσσερις τι ακριβώς θα κάνουν με το συγκρότημα τους; Συγγνώμη αλλά η απάντηση εμένα τουλάχιστον μου διαφεύγει. Πολύ μου αρέσει αυτή η "αυτονομία" των Kinrick... Τέλος πάντων.

Στα καθαρά μουσικά τώρα... Εδώ συμβαίνει το εξής περίεργο (πάντα κατά την άποψη μου...): Ρίχνοντας μια ματιά στις κριτικές του πρώτου τους δίσκου που έχουν ανεβάσει οι Kinrick στο επίσημο site τους, δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσει κανείς το ότι σχεδόν στο σύνολό τους αποτελούνται από θετικότατα σχόλια μέχρι και... διθυράμβους! Κακός δεν είμαι και ούτε θέλω να το παίξω, αλλά η αλήθεια είναι πως εγώ τον δίσκο βαρέθηκα τραγικά να τον ακούσω πάνω από δεύτερη φορά. Δεν είναι ότι στερείται έντασης ή ταχύτητας. Κάθε άλλο μάλιστα, το "Sense Your Darkness" αποτελεί δείγμα επιθετικού '80s αμερικάνικου true metal και ως τέτοιο δε θα μπορούσε παρά να χαρακτηρίζεται από ήχους που στο μυαλό φέρνουν συγκροτήματα όπως οι Vicious Rumors, οι Warrior ακόμα και οι Overkill. Η βαρεμάρα μου να ξανακούσω το δίσκο έγκειται στο εξής: Παρά την "αγριάδα" που εκπέμπει ο δίσκος, οι συνθέσεις έχω την εντύπωση πως κυμαίνονται σε πολύ μέτρια επίπεδα. Καμία πρωτοτυπία, κανένα συγκλονιστικό riff, ούτε και κανένα αξιομνημόνευτο refrain. Πράγματα χιλιοπαιγμένα και τελείως cliché. Η απόδοση του καθενός μουσικού ξεχωριστά πρέπει πάντως να ομολογήσω πως είναι εξαιρετική. Δεν αρκεί όμως μόνο η εκτελεστική αρτιότητα για να κάνει ένα δίσκο καλό (όχι ότι δεν έχουν βγει καλοί δίσκοι από μέτριους μουσικούς βέβαια... αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα).

Αν πάντως έχετε κόλλημα με τα group που ανέφερα παραπάνω και με το αμερικάνικο '80s power, τότε είναι πολύ πιθανό οι Kinrick να μη σας αφήσουν αδιάφορους. Οι υπόλοιποι ούτε να το σκέφτεστε.

  • SHARE
  • TWEET