Hot Milk

A Call To The Void

Music For Nations (2023)
Από τον Δημήτρη Μωυσίδη, 18/09/2023
Δυνατό ντεμπούτο για το επόμενο hot thing από τη Βρετανία
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Είναι σίγουρο ότι η Hannah Mee (τραγουδίστρια των Hot Milk) έχει τη PJ Harvey σαν είδωλο. Αν όχι, τότε η ομοιότητα στο στυλ είναι τεράστια σύμπτωση. Mε τον έταιρο του γκρουπ, Jim Shaw, ήταν αρχικά ζευγάρι, αλλά μετά παρέμειναν φίλοι και είπαν δεν ξεκινάμε και μια μπάντα; Δεν βγάζουμε και ένα album. Από το 2018 που ξεκίνησαν και σιγά-σιγά ξεπηδούσαν τα singles, από το ίδιο δωμάτιο στο Manchester όπου o Noel Gallagher έγραψε το "(What's the Story) Morning Glory?", πέρασε αρκετός χρόνος, αλλά στο ενδιάμεσο ήταν τέτοιος ο αντίκτυπος τους που κέρδισαν το ενδιαφέρον του Dave Grohl ενώ απέκτησαν μεγάλη φήμη εμφανιζόμενοι σε διάφορα φεστιβάλ στο πλευρό των Paramore, Bring Me the Horizon και των Architects.

Έτσι, το ντεμπούτο τους "A Call To The Void", σε πολλούς δεν ακούγεται σαν ντεμπούτο, αλλά σαν το αποτέλεσμα μιας πορείας χρόνων μιας έμπειρης μπάντας. Και έτσι ακούγονται και σαν μουσική. Είναι υπέροχο και αναζωογονητικό να ακούς κάτι τόσο φρέσκο και σύγχρονο, γεμάτο ένταση και ιδέες που δεν είναι ρηξικέλευθες, αλλά σίγουρα προσφέρουν κάτι το μοντέρνο και ανάλαφρο, που το έχεις ανάγκη σε στιγμές να ακούς χωρίς να υποφέρει από έλλειψη ποιότητας. Μετά την επική εισαγωγή "Welcome To The…", όπου οι τελείες οδηγούν στο πρώτο banger "Horror Show" όπου αναπόφευκτα θα χορέψεις μαζί τους με αυτό το cheeky riff, σε κάτι που θυμίζει έντονα Paramore, αλλά είναι 100% δικό τους και εγγυημένο με το καλημέρα να κερδίσει τους νεαρότερους ακροατές και δε βρίσκω κανένα πρόβλημα με αυτό. Το "Bloodstream" είναι ακόμα ένα πανέμορφο pop-rock που ξεσηκώνει με υπέροχα διπλά φωνητικά και πιασάρικες μελωδίες, ενώ το χαριτωμένο "Party On My Deathbed" ακολουθεί, ο φόρος τιμής στον Alice Cooper, όπου η νεανική αφέλεια συναντά το χιούμορ σε ένα κατά τα άλλα δυναμικό rock κομμάτι που σίγουρα θα διασκεδάσει κόσμο στα live. Ο ίδιος ο Cooper εμφανίζεται στο τέλος του κομματιού συμμετέχοντας στην πλακίτσα, σε μια αναπάντεχη αλλά ευχάριστη έκπληξη. Είχα καιρό να ακούσω ένα album έτσι μονορούφι. Μέσα στην απλότητα του εξυπηρετεί το είδος του στο 110% και είναι απολαυστικότατο. To "Over Your Dead Body" έχει μια άψογη ενορχήστρωση και τα βιολιά δίνουν ένα βάθος και μια επικότητα στην οργή που βγάζει. Θέλετε και λίγο συναίσθημα, γιατί κατα βάθος μας αρέσει ακόμα το Emo; Το "Breathing Underwater" είναι για εσάς. Υπέροχη μπαλάντα, από αυτές που όλοι δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι μας αρέσουν.

"Forget Me Not" στο φινάλε, ένα πανέμορφο κομμάτι με ολίγον autotune και ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια που αξίζει να βρείτε να ακούσετε και την ακουστική του απόδοση. Οι Hot Milk φαίνεται να τα κάνουν όλα σωστά προς το παρόν, με σωστά βήματα και προώθηση και ώριμες αποφάσεις. Μην εκπλαγείτε αν τους δείτε να εκτοξεύονται στη στρατόσφαιρα της δημοσιότητας σε μερικά χρόνια.

  • SHARE
  • TWEET