Οι Zu για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η μπάντα που αγάπησαν οι μπάντες που αγάπησες

08/10/2016 @ 08:56

Έχοντας κερδίσει το σέβασμό του John Zorn («ισχυρή και εκφραστική μουσική που σκορπά μακριά ό,τι κάνουν οι περισσότερες μπάντες στις μέρες μας») και συνεργαστεί με who's who της αμερικάνικης και μη πειραματικής και heavy σκηνής - Mike Patton (Faith No More, Fantomas etc), King Buzzo (Melvins), Jim o' Rourke, Peter Brotzmann, Steve MacKay (Stooges), Damo Suzuki (CAN), Mats Gustafsson, Thurstoon Moore (Sonic Youth), The Ex - οι Ιταλοί noisemongers έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με την υποστήριξη της Ipecac, οι Ιταλοί βγαίνουν στο δρόμο με το καινούριο μελωδικό τους album ("Cortar Todo", 2015) και περίσσειο σφρίγος στα μπαγκάζια τους.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο An club παίζουν μαζί τους οι φρέσκοι Krause (μέλη των Vulnus, Cut Off, Rita Mosss, Casual Nun, Progress Of Inhumanity, Dusteroid, Straighthate) και οι λάγνες παλιοκαραβάνες Wham Jah.


Zu
25 Νοεμβρίου, AN Club

Είσοδος €16,00
Προπώληση €13,00 (100 early bird):
The Lab, Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3825805
Rhythm Records, Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3841550

Πόρτες 21:00


Ίσως η μοναδική μπάντα πάνω στον πλανήτη που παίζει ένα ξεχωριστό είδος πειραματικού metal, math, no-wave, noise, hardcore και electronics. Γεγονός που οδήγησε τον δύσκολο John Zorn να τους χαρακτηρίσει σαν «μία ισχυρή και εκφραστική μουσική που σκορπά μακριά ό, τι κάνουν οι περισσότερες μπάντες στις μέρες μας.»

Για περίπου 16 χρόνια το αμφίρροπο και καταχρηστικό modus operandi της μπάντας πάνω στα διάφορα μουσικά ιδιώματα με τα οποία καταπιάνεται φέρνει ως αποτέλεσμα πάνω από 15 κυκλοφορίες σε διάφορα σημαντικά labels όπως η Ipecac του Mike Patton, η Atavistic κι η Ιαπωνέζικη Headz.

Εν τω μεταξύ πραγματοποιούν πάνω από 2000 εμφανίσεις παίζοντας σχεδόν σε όλες τις ηπείρους (ακόμα και στην Αφρική) με μουσικούς σαν τον Mike Patton (Zu/Patton quartet), τους Faith No More και τους Fantomas, τους Melvins, και τους Lightning Bolt, τους Sonic Youth και τους The Ex.

Παράλληλα κυκλοφορούν συνεργασίες με Mike Patton, Melvins, Dälek, Jim O' Rourke, NoMeansNo, FM Einheit (Einsturzende Neubauten), Peter Brötzmann, Eugene S. Robinson (Oxbow), τον μακαρίτη Steve MacKay (The Stooges), The Ex, Thurston Moore, Stephen O’ Malley, Damo Suzuki (Can), Mats Gustafsson, Joe Lally (Fugazi).

Πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο θρυλικό δίσκο “Carboniferous” στην Ipecac του Patton, οι ZU επιστρέφουν με το EP “Goodnight, Civilization” στην Αυστριακή Trost έχοντας πλέον στα τύμπανα τον μοναδικό Gabe Serbian των Locust, την κυκλοφορία/συνεργασία ‘The Left Hand Path” στην ίδια εταιρεία με τον Eugene Robinson στα φωνητικά και το LP “Cortar Todo” επίσης στην Ipecac.

Ηχογραφημένο στην Ιταλική εξοχή κοντά στην Bologna το καλοκαίρι του ’14, στο δίσκο συμμετέχουν οι: Joey Karam στα keyboards (Locust) και ο Stefano Pilia στην κιθάρα. Το άλμπουμ αποκαλύπτει τις νέες δυναμικές της μπάντας και με ένα άμεσο και δυναμικό τρόπο αποτελεί ό,τι πιο μελωδικό έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής οι ZU. Το καλοκαίρι του 2015 η μπάντα βρήκε το νέο της drummer στο πρόσωπο του Tomas Järmyr.

A presto...

Support acts:

Krause

Οι Krause ιδρύθηκαν στα τέλη του 2015 με σκοπό να παίξουν επιθετικό και βρώμικο noise rock. Απαρτίζονται από πρώην και νυν μέλη ελληνικών και αγγλικών underground μέταλ και ροκ συγκροτημάτων (Vulnus, Cut off, Rita Mosss, Casual Nun, Progress of Inhumanity, Dusteroid, Straighthate).

Ο πρώτος τους δίσκος έχει ήδη ηχογραφηθεί και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των επόμενων μηνών.

https://youtu.be/p-s_A9oxxB4

Wham Jah

Οι Wham Jah έρπουν έξω από τα πλαίσια των κοινών, συνειδητών αντιδράσεων, απότοκων της μουσικής τέλεσης και της αντίληψης του κοινού. Αδάμαστοι, ψυχεδελικοί noise/rave βόμβοι, διαταραγμένοι και ακάθαρτα μπλεγμένοι, δίνουν μορφή σε ένα διονυσιακό, εκστατικό παραλήρημα που αποδεσμεύεται με εγγενή θορυβώδη ενέργεια. Τα πρωτότυπα, σταθερά εύφλεκτα ηχητικά τους όνειρα ενσωματώνουν την αναζωογονητική μουσική τους έκφραση εις βάρος της αποχρωματισμένης μεταλλαγής της ζωής σε απτή κατάσταση.

https://youtu.be/MzXwjnp78Lc

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET