Adam Jones: «Ο Tom Morello ήταν χάλια κιθαρίστας»

Όταν ο κιθαρίστας των Rage Against The Machine έπαιζε μαζί με αυτόν των Tool

08/03/2021 @ 08:24

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κιθαρίστας των Rage Against The Machine, Tom Morello, θυμάται την εποχή που έπαιζε μαζί με τον Adam Jones των Tool στην ίδια μπάντα.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ο Jones αστειεύται πως ήταν ένας χάλια κιθαρίστας, ο Morello απάντησε: «Ήμουν - δεν είναι αστείο. H δραματική λέσχη του λύκειου Libertyville ήταν ο κόσμος μου, οπότε συμμετείχα, και δεν ήξερα να παίζω μια συγχορδία στην κιθαρα, ούτε μια νότα. Ανακοίνωσα την ίδρυση μιας punk μπάντας με εμένα κιθαρίστα. "Αν θες να μπεις, σήκωσε το χέρι σου. Δεν απαιτείται εμπειρία". Οπότε μερικά χέρια σηκώθηκαν, και έγινε το συγκρότημα. Και στο λύκειο μου υπάρχουν τρεις μπάντες, και εμείς είμαστε οι χειρότεροι».

Ο πρώην κιθαρίστας των Audioslave συνέχισε: «Είναι ένα συγκρότημα, οι Destiny, οι πιο ωραίοι του σχολείου με τα πιο όμορφα μαλλιά, και διασκευάζουν REO Speedwagon και Styx, και οι κοπέλες τρελαίνονται. Μετά είναι οι Epitaph, και παίζουν διασκευές Sabbath, καπνίζουν χόρτο και τους φοβόμαστε, αλλά τους σεβόμαστε».

«Και οι άλλοι είμαστε εμείς, οι Electric Sheep. Είμαι εγώ και ο Adam Jones και ήταν ένα σχολικό show όπου τα συγκροτήματα παίζουν, και για τις πρόβες για το show, οι Destiny κάθονται και λειτουργούν σαν ανθρώπινο jukebox. Περιτριγυρίζονται από κάθε ελκυστικό κορίτσι στο σχολείο, τους φωνάζουν τραγούδια, τα οποία ήξεραν όλα να παίξουν και όλοι εκστασιάζονται» δήλωσε ο Morello.

«Εγώ και ο Adam δεν μπορούμε να κουρδίσουμε τις κιθάρες. Οπότε έρχεται εκείνη η βραδιά, πρέπει να παίξουμε το "Born To Be Wild" των Steppenwold, το προβάραμε για μήνες, και είμαστε μετά βίας εκεί. Οπότε ξεκινάνε οι Destiny, παίζουν Crosby Stills & Nash και όλοι τρελαίνονται. Εμείς μπαίνουμε και ο πληκτράς παίζει την λάθος συγχορδία, ο μπασίστας τη λάθος νότα και εγώ φυσικά είμαι ξεκούρδιστος - επειδή ποτέ δεν έμαθα να κουρδίζω την κιθάρα» εξομολογείται ο Αμερικανός μουσικός.

Τελειώνοντας, ωστόσο, έφτασε σε μια σημαντική συνειδητοποίηση: «Είναι μια κακή αρχή της μουσικής καριέρας μου, αλλά έχω ένα υπόβαθρο στίβου. Είμαστε σε ένα βάθρο, οπότε σκέφτομαι ότι το πράγμα δεν πάει πολύ καλά. Όταν μπαίνει το ρεφρέν, πηδάω από το βάθρο και φεύγει η οροφή του αμφιθέατρου. Ο κόσμος τρελαίνεται, δεν ακουγόμαστε καλά, αλλά ξαφνικά, (η κατάσταση) είναι rock'n'roll. Το διαισθάνθηκα, μύρισα αίμα στο νερό, άρχισα να ροκάρω και το κοινό τρελάθηκε. Τελειώσαμε το κομμάτι, ταπεινώσαμε τους Destiny εκείνο το βράδυ, και συνειδητοποίησα στο τέλους του show ότι αυτό είναι που θέλω να κάνω».

  • SHARE
  • TWEET