Συνεργασία του Tom Morello με τον Dan Reynolds των Imagine Dragons

Το "Stand Up" εμπνέεται από το κίνημα Black Lives Matter

03/07/2020 @ 10:38

Ο Τοm Morello δημοσίευσε ένα νέο τραγούδι, ονόματι "Stand Up" επηρεασμένο από το κίνημα Black Lives Matter και όσα διαδραματίζονται στις Η.Π.Α. το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το "Stand Up", είναι μια συνεργασία του Morello με τον Dan Reynolds των Imagine Dragons, ενώ στο κομμάτι συμμετάσχουν και οι  Shea Diamond, καλλιτέχνιδα και ακτιβίστρια, και The Bloody Beetroots, παραγωγός.

Ο Morello, εξήγησε πως μια διαδήλωση του κινήματος στην γειτονιά του τον ενέπνευσε να συνθέσει το “Stand Up”:

«Μεγάλωσα στην μικρή και συντηρητική πόλη του Libertyville στο Illinois. Όταν ήμουν μικρός, είχα βιώσει πολλές περιστάσεις όπου εγώ και η οικογένειά μου ήμασταν θύματα ρατσιστικών εκδηλώσεων. Στις 6 Ιουνίου όμως, φέτος, στην ίδια πόλη υπήρξε μια διαδήλωση του Black Lives Matter με πάνω από 1000 συμμετέχοντες.

Φαίνεται λοιπόν πως οι καιροί αλλάζουν. Το ίδιο βράδυ επικοινώνησα με τον Dan. Ο The Bloody Beetroots και εγώ, είχαμε συνθέσει ένα δυναμικό τραγούδι και σε 24 ώρες ο Dan μας έστειλε τα φωνητικά. Ζητήσαμε και από την Shea Diamond να συμμετέχει, μια Μαύρη transgender γυναίκα με παρελθόν ακτιβισμού, και όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους».

Οι καλλιτέχνες, θα δωρίσουν όλα τα έσοδα από το τραγούδι σε τέσσερις οργανισμούς, τους NAACP, Know Your Rights Camp, Southern Poverty Law Center, και  Marsha P. Johnson Institute.

Υπενθυμίζουμε πως εξαιτίας της επικαιρότητας, οι επανασυνδεδεμένοι Rage Against The Machine έχουν επανέλθει στα charts ενώ τα streams των δίσκων τους έχουν σημειώσει δραματική αύξηση, κάτι που οφείλεται και στην δραστηριότητα του Morello στο Twitter.

  • SHARE
  • TWEET