Tobias Forge: «Οι Ghost παραμένουν μια metal μπάντα»

Οι επιρροές του frontman των Ghost και οι …Black Sabbath

03/07/2018 @ 12:17

Σε τελευταία του συνέντευξη ο Tobias Forge, μίλησε για τις επιρροές που τον οδήγησαν στην δημιουργία των Ghost.

«Είναι πάρα πολλά πράγματα. Αλλά περνώντας τα χρόνια συνειδητοποίησα πως ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσω τον εαυτό μου είναι η επιστροφή στην παιδική μου ηλικία. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που αγαπούσε πολύ τη μουσική. Πολλοί δίσκοι, πολύ ραδιόφωνο, τηλεόραση και σινεμά. Πολλά πράγματα που κάνω σήμερα βασίζονται στα ίδια κίνητρα που είχα όταν ήμουν …πέντε χρονών. Ακούω, προφανώς, πολλά περισσότερα είδη μουσικής πλέον, αλλά πάντα μουσικοί όπως οι Pink Floyd, ο Alice Cooper, oι Kiss, οι Rolling Stones παραμένουν σημαντικές επιρροές. Οι πρώτοι δίσκοι που αγόρασα όταν ήμουν παιδί ήταν δουλειές των Kiss, των Twisted Sister και των Motley Crue. Ακόμα και τώρα αναζητώ αυτό το "Oh yeah!" συναίσθημα»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν οι Ghost ταιριάζουν σε metal φεστιβάλ σαν το Graspop:

«Αυτό είναι σχετικό. Yπάρχει μια νόρμα η οποία εκπροσωπείται από μια πλειοψηφία heavy metal και hard rock συγκροτημάτων. Έχω την αίσθηση πως διαφέρουμε κάπως. Νομίζω πως υπάρχουν διάφορα πράγματα στην γραφή μου τα οποία διαφέρουν από τον τρόπο που δημιουργούν άλλες μπάντες. Για παράδειγμα είμαι ιδιαίτερα επηρεασμένος από τους Black Sabbath. Θέλω οι Ghost να μοιάζουν στους Sabbath και στον γενναίο τρόπο που λειτουργούσαν, με όλους αυτούς τους πειραματικούς και  progressive δίσκους της δεκαετίας του ’70. Νομίζω πως μερικές φορές δεν τους αποδίδονται τα δέοντα για το πόσο τολμηροί ήταν το 1973, το 1974, το 1975, όταν ηχογραφούσαν τα "Sabbath Bloody Sabbath", "Sabotage", "Vol. 4"».

Και ολοκληρώνοντας:

«Στα χρόνια μας έχω την αίσθηση πως το metal έχει γίνει αρκετά συντηρητικό και δογματικό. Πάντα έχουμε όμως τους παλαιότερους οι οποίοι μας υπενθυμίζουν πως θα έπρεπε να λειτουργεί το όλο πράγμα. Όπως και να έχει, στο τέλος της ημέρας οι Ghost είναι μια metal μπάντα».

  • SHARE
  • TWEET