Διευκρινίσεις του Ticketmaster σχετικά με την έκθεση περί ασφαλούς προσέλευσης σε συναυλίες

Διαψεύδουν πως έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν πολιτικές αναφορικά με την πρωτόκολλα εμβολιασμών και τεστ

13/11/2020 @ 11:32

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή ένα άρθρο του Billboard, έχει διαδοθεί μια έρευνα, πως η εκ νέου προσέλευση κόσμου σε συναυλιακά δρώμενα, θα γινόταν μέσω ενός σχεδίου που θα περιελάμβανε την εφαρμογή του Ticketmaster.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρείες, το Ticketmaster φάνταζε ικανό να εδραιώσει ένα σχέδιο τριών φάσεων ώστε να επιτρέπει την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Τα πρόσφατα ενθαρρυντικά νέα περί 90% επιτυχίας του πειραματικού εμβολίου του Pfizer, αύξησαν τον ενθουσιασμό για το υποτιθέμενο πλάνο της εταιρείας, το οποίο είχε ως εξής:

Έπειτα από, είτε εμβολιασμό, ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ, πάροχοι υγείας θα έστελναν τα δεδομένα σε εταιρεία συλλογής σχετικών δεδομένων. Η πληροφορία, έπειτα, θα μεταβιβαζόταν στο Ticketmaster, και θα λειτουργούσε ως εισιτήριο για την είσοδο σε εκδήλωση. Όλες οι μετακινήσεις προσωπικών δεδομένων θα ήταν απόρρητες και προστατευμένες σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Η όλη διαδικασία, θα λάμβανε χώρα εντός 72 ωρών πριν την διεξαγωγή της συναυλίας. Η εκάστοτε αρχή, θα παρείχε τροποποιήσεις σχετικά με το απαραίτητο χρονικό διάστημα.

Πριν μερικές ώρες όμως, το Ticketmaster εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με το προαναφερθέν σχέδιο:

«Χτες, διαδόθηκε ευρέως μια λανθασμένη είδηση αναφορικά με το ότι το Ticketmaster θα ζητά από τους καταναλωτές πιστοποίηση εμβολίου ή αρνητικού τεστ. Αυτό δεν είναι αληθές. Το Ticketmaster δεν έχει την δύναμη να επιβάλλει πολιτικές σχετικά με την ασφαλή προσέλευση σε συναυλίες, και σε αυτό περιλαμβάνονται και τυχόν πρωτόκολλα για εμβολιασμούς και τεστ.

Αυτό επαφίεται στον εκάστοτε διοργανωτή. Ενώ πράγματι επεξεργαζόμαστε αυτές τις επιλογές, εν τέλει παραμένουν ένα υποθετικό σενάριο. Το Ticketmaster δεν είναι σε θέση να απαιτήσει τέτοιες παραμέτρους. Αυτό θα είναι πάντα θέμα του διοργανωτή».

  • SHARE
  • TWEET