5 βιασμοί και 40 επιθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε φεστιβάλ της Σουηδίας

Δώδεκα ετών το νεαρότερο θύμα

05/07/2016 @ 15:01

Η αστυνομία της Σουηδίας ερευνά πέντε καταγγελθέντες βιασμούς και περίπου σαράντα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έλαβαν χώρα σε δύο μουσικά φεστιβάλ του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε.

«Αλλοδαποί νεαροί άνδρες» φέρονται να είναι οι δράστες των επιθέσεων στο ένα από τα δύο φεστιβάλ, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όπου και συνελήφθησαν δύο ασυνόδευτοι νεαροί μετανάστες. Παρ’ όλα αυτά, ο ένας εκ των βιαστών που καταζητείται φέρεται να «μιλάει άπταιστα Σουηδικά».

Οι πέντε βιασμοί και δώδεκα από τις επιθέσεις καταγράφηκαν στο Bravalla, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Σουηδίας. 

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά είκοσι επτά καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση κατέκλυσαν και το αστυνομικό τμήμα του Karlstad μετά το διήμερο του δωρεάν φεστιβάλ Putte i Parken. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι αρχές είναι ήδη σε αναζήτηση επτά ανδρών υπόπτων που φέρονται να είναι οι δράστες των επιθέσεων που δέχτηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο κορίτσια και νεαρές γυναίκες, οι οποίες συνοψίζονται ως «groping (επίμονο σεξουαλικό άγγιγμα χωρίς συγκατάθεση) και άλλα παραπτώματα σεξουαλικής φύσης».

Η αστυνομικός Eva Hogfeldt δηλώνει ότι η ηλικία των θυμάτων των καταγγελθέντων επιθέσεων κυμαίνεται από τα 12 μέχρι τα 20 έτη.

  • SHARE
  • TWEET