Ο Sting ανακοινώνει την κυκλοφορία νέου δίσκου

Το "57th & 9th" σηματοδοτεί την επιστροφή του σε rock «μονοπάτια»

19/07/2016 @ 11:52

Τα τελευταία χρόνια ο Sting ασχολήθηκε με το "The Last Ship", ένα μιούζικαλ βασισμένο σε αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας από την μεταπολεμική Αγγλία, το οποίο έγραψε αλλά και συμμετείχε σαν ηθοποιός.

Τον περασμένο Φλεβάρη παρουσιάστηκε ως headliner στο ενδιάμεσο show του All Star Game του NBA και αυτή την εποχή βρίσκεται σε περιοδεία μαζί με τον Peter Gabriel.

Ο πολυπράγμων Sting όμως επιστρέφει και στη δισκογραφία.

Σε συνέντευξή του ανακοίνωσε πως μόλις τελείωσαν οι ηχογραφήσεις για το νέο του άλμπουμ. Το "57th & 9th", που θα ακολουθήσει το "The Last Ship" του 2013, «δανείζεται» το όνομά του από την διασταύρωση που ο Άγγλος τραγουδιστής διασχίζει στην καθημερινή του διαδρομή για το στούντιο και σηματοδοτεί την επιστροφή του σε rock heavy, κιθαριστικούς ήχους τους οποίους είχε εγκαταλείψει εδώ και δεκαετίες.

«Το καινούργιο LP είναι το πιο δυνατό που έχω κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Πρόκειται για μια ανθολογία των καλλιτεχνικών μου αναζητήσεων των τελευταίων χρόνων, εμποτισμένη με αρκετή ενέργεια».

Ο Sting αναφέρει πως η ιδέα για τη δημιουργία της νέας του δουλειάς προέκυψε κατόπιν παροτρύνσεων του νέου του μάνατζερ Martin Kierszenbaum. Η μικρή ομάδα μουσικών που συμμετέχει αποτελείται από το ντράμερ Vinnie Colaiuta, τον κιθαρίστα Dominic Miller και τους Jerry Fuentes, Diego Navaira μέλη του συγκροτήματος The Last Bandoleros.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Sting αναφέρεται στη πηγή της έμπνευσής που τον έκανε να επιστρέψει σε ροκ ήχους: «Ο θάνατος πολλών μουσικών της ροκ τον τελευταίο καιρό, με σόκαρε και έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της θνησιμότητας. Ειδικά η μπαλάντα "50,000", ασχολείται με ακριβώς αυτό το ζήτημα»

Ζητήματα όπως το προσφυγικό και η αλλαγή του κλίματος αναφέρονται στα "Inshallah" και "One Fine Day", αντίστοιχα, με τον τραγουδιστή των Police όμως να παραδέχεται πως το ροκ έχει σταματήσει να είναι «κοινωνικά ενεργό» όπως τα παλαιότερα χρόνια.

  • SHARE
  • TWEET