Πέθανε ο μουσικός της country, Charlie Daniels

Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της country και του southern rock

07/07/2020 @ 11:29

Ο θάνατος του Charlie Daniels επιβεβαιώθηκε από τον υπέυθυνο δημοσίων σχέσεων του και αιτία του αναφέρεται πως είναι εγκεφαλικό επεισόδιο. 

«Λίγοι καλλιτέχνες έχουν αφήσει πιο ανέξίτηλο σημάδι στο μουσικό τοπίο της Αμερικής από τον Charlie Daniels» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του μουσικου. «Ένας ειλικρινής πατριώτης, αγαπητός μέντορας και πραγματικός πολεμιστής του δρόμου, ο Daniels μετουσίωσε το πάθος του για τη μουσική σε μια πολυ-πλατινένια καριέρα και μια πλατφόρμα υποστήριξης του στρατού, των άπορων παιδιών και όσων έχουν ανάγκη».

Γεννημένος το 1936, ο Daniels μεγάλωσε με τη bluegrass και τη gospel μουσική. Ο μουσικός έπαιζε αρκετά όργανα στα νιάτα του, μεταξύ αυτών η κιθάρα, το βιολί και το μπάντζο.

Η επαγγελματική του επιτυχία ήρθε το 1964 με το “It Hurts Me,” ένα κομμάτι που έγραψε μαζί με τον παραγωγό Bob Johnson και το οποίο έγινε επιτυχία για τον Elvis Presley. Από εκεί, ο Daniels πέρασε πολλά χρόνια δουλεύοντας ως session μουσικός στο Nashville, συνεισφέροντας σε έργα του Bob Dylan, του Leonard Cohen και της Marshall Tucker Band, μεταξύ άλλων.

Ο Daniels κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του το 1970, ενώ δυο χρόνια αργότερα σχημάτισε την Charlie Daniels Band. Το πρωτοποριακό κομμάτι “Uneasy Rider”  έγινε η πρώτη επιτυχία του συγκροτήματος, φτάνοντας το  No.9 στην κατηγορία Billboard Hot 100 του 1973.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο κομμάτι στην καριέρα του ήταν το “The Devil Went Down to Georgia” του 1979. Το τραγούδι έγινε τεράστια mainstream επιτυχία, φτάνοντας στο No.3 της κατηγορίας Billboard Hot 100 και έγινε το χαρακτηριστικό κομμάτι του Daniels. Του έδωσε, επίσης, το μόνο Grammy της καριέρας του, στην κατηγορία "Best Country Vocal Performance by a Duo or Group".

Συνεργάστηκε με τους Johnny Cash, Travis Tritt, Dolly Parton, Vince Gill, Brooks & Dunn, Darius Rucker και Hank Williams Jr.

Συνολικά κυκλοφόρησε 32 στούντιο δίσκους μέσα σε 5 δεκαετίες, με αρκετά live άλμπουμ, συλλογές και χριστουγεννιάτικα LP. To 2016, εισήχθη στο Hall Of Fame της country μουσικής, ενώ το πιο πρόσφατο άλμπουμ του με τίτλο "Memories, Memoirs And Miles - Songs Of A Lifetime" συνόδευσε τα απομνημονεύματα του με τίτλο "Never Look Αt Τhe Empty Seats".

Εκτός της μουσικής, ο Daniels ήταν ευθύς σχετικά με τα πολιτικά του πιστεύω. Υποστήριζε την καμπάνια του Jimmy Carter για την Προεδρία των Η.Π.Α. και έπαιξε στην ορκομωσία του το 1977. Πιο πρόσφατα, ο Daniels ήταν δυναμικός υποστηρικτής της δεξιάς παράταξης, εκφράζοντας συντηρητικές απόψεις για τα πάντα από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στις εκτρώσεις αλλά και τις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter. Εξέφρασε, επίσης, την υποστήριξη του για τους Προέδρους George Bush και Donald Trump.

  • SHARE
  • TWEET