Steven Wilson: «Ο θάνατος του Prince με έκανε να αλλάξω γνώμη για τις streaming υπηρεσίες»

Ο μουσικός κυκλοφορεί τη δισκογραφία του στα Apple Music, Spotify, Google Play, Deezer και Tidal

28/06/2016 @ 13:23

Η άρνηση του Steven Wilson να δώσει την δισκογραφία του σε streaming υπηρεσίες κάμφθηκε όταν επιχείρησε ένα μικρό live αφιέρωμα στον Prince, τη μέρα του θανάτου του, συνειδητοποιώντας πως ένα μεγάλο μέρος του κοινού δεν αναγνώρισε τη μουσική.

Ο Wilson, αυτό τον μήνα, κυκλοφόρησε τον solo κατάλογο της δισκογραφίας του μέσω των Apple Music, Spotify, Google Play, Deezer και Tidal μετά από αρκετά χρόνια άρνησης.

Όπως ανέφερε σχετικά: «Όταν πέθανε ο Prince, ήμουν στη Βιέννη με το συγκρότημά μου. Μάθαμε τα νέα, μόλις, μισή ώρα πριν βγούμε στη σκηνή. Ήμουν τρομερά επηρεασμένος από το γεγονός και προσπάθησα να κάνω ένα αφιέρωμα, τιμώντας την μνήμη του».

Και συνεχίζει: «Όταν παρουσίασα το κομμάτι του Prince λέγοντας και λίγα λόγια για τον μεγάλο μουσικό, συνειδητοποίησα ότι το 50% του κοινού δεν ήξερε καν ποιος είναι. Μπορεί να είχαν ακούσει το όνομα και ένα δυο τραγούδια αλλά στην πραγματικότητα, δεν τον ήξεραν. Πώς είναι δυνατόν, αναρωτήθηκα».

Το συμπέρασμα που έβγαλε ο Wilson για το παραπάνω περιστατικό τον οδήγησε στην αλλαγή της απόφασής του: «Νομίζω πως η εμμονή του Prince να απέχει από τις streaming υπηρεσίες του internet επηρέασε ιδιαιτέρως το mainstream προφίλ του αλλά και την ουσία της αναγνωσιμότητάς του».

Και καταλήγοντας: «Θέλω ο κόσμος να ακούσει τη δουλειά μου παρ’ ότι οι ενστάσεις μου για την επιρροή των digital πλατφορμών στην μουσική αλλά και την ποιότητα του ήχου, παραμένουν».

  • SHARE
  • TWEET