Πέθανε ο Terry Hall των The Specials

Σίγησε η φωνή των Βρετανών θρύλων του ska

20/12/2022 @ 11:46

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 63 ετών ο Terry Hall των The Specials.

Ήταν ο τραγουδιστής των θρύλων του ska στα πρώτα δύο άλμπουμ τους, "The Specials" (1979) και "More Specials" (1980).

Επέστρεψε στο σχήμα τα τελευταία χρόνια και συμμετείχε στο εξαιρετικό "Encore" του 2019.

Στην επίσημη ανακοίνωση των Βρετανών η οποία ακολουθεί αυτούσια, αναφέρεται ότι το μοιραίο επήλθε έπειτα από μια σύντομη ασθένεια.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε μετά από μια σύντομη ασθένεια τον θάνατο του Terry, του όμορφου φίλου, αδελφού μας και ενός από τους πιο λαμπρούς τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και στιχουργούς που έχει βγάλει ποτέ αυτή η χώρα.

Ο Terry ήταν ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας και μια από τις πιο ευγενικές, πιο αστείες και γνήσιες ψυχές. Η μουσική του και οι ερμηνείες του περιείχαν την ίδια την ουσία της ζωής… τη χαρά, τον πόνο, το χιούμορ, τον αγώνα για δικαιοσύνη, αλλά κυρίως την αγάπη.

Θα λείψει πολύ σε όλους όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν και αφήνει πίσω του το χάρισμα της αξιοσημείωτης μουσικής του και της βαθιάς ανθρωπιάς του.

Ο Terry συχνά έφευγε από τη σκηνή στο τέλος των αναζωογονητικών συναυλιών των The Specials με τρεις λέξεις… "Love Love Love".

Θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτήν την πολύ θλιβερή στιγμή.»

Στην πολύχρονη καριέρα του, ο Hall κυκλοφόρησε δύο προσωπικούς δίσκους, το "‘Home" το 1994 και το "Laugh"’ το 1997, ενώ κατέγραψε πλήθος συνεργασιών με καλλιτέχνες όπως οι Lightning Seeds, Sinéad O’Connor, Τhe Dub Pistols, Gorillaz, Damon Albarn, D12, Tricky και Lily Allen.

  • SHARE
  • TWEET