John Lydon: «Φυσικά και θα ψηφίσω τον Trump»

O frontman των Sex Pistols και Public Image Ltd. επιβεβαίωσε τη στήριξή του προς τον πρόεδρο των Η.Π.Α.

12/10/2020 @ 14:07

Ο μυθικός frontman των Sex Pistols (ως Johnny Rotten) και Public Image Ltd., John Lydon, επιβεβαίωσε την στήριξή του προς τον νυν πρόεδρο των Η.Π.Α., Donald Trump.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Newsday πρόγραμμα του BBC, ο Lydon δήλωσε πως ξεκάθαρα θα ψηφίσει υπέρ του Trump στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α..

Ο Lydon που από το 2013 είναι πολιτογραφημένος Αμερικανός, δήλωσε:

«Nαι, φυσικά και θα ψηφίσω τον Trump. Δεν θέλω άλλο να κυβερνούν τον κόσμο πολιτικοί. Ο Trump διαθέτει ανεξάρτητη σκέψη, του το δίνω αυτό αρχικά. Δεν είναι το πιο αγαπητό άτομο στη Γη αλλά δεν μπορώ να δω κάποια εναλλακτική από πλευράς αντιπολίτευσης.

Ο Joe Biden είναι, πρακτικά ξεμωραμένος (s.s. "senile"). Η γυναίκα μου έχει Alzheimer's, οπότε αναγνωρίζω τα συμπτώματα».

Όταν έλαβε την απάντηση πως δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για τις εικασίες σχετικά με την υγεία του Biden, o Lydon απάντησε:

«Αλήθεια; Τον έχετε δει τώρα τελευταία να μιλά; Μπορώ να βασιστώ στην αρκετά μεγάλη μου εμπειρία, κρίνοντας από την γυναίκα μου και το δικό της πρόβλημα υγείας».

Αναφερόμενος στις συνέπειες του lockdown εξαιτίας της πανδημίας, ο χαρισματικός frontman σχολίασε:

«Δεν πιστεύω πως το lockdown βοηθάει τον οποιονδήποτε. Το να διαλύσεις την οικονομία δεν είναι και η σοφότερη κίνηση στην αντιμετώπιση μιας πανδημίας. Είμαστε όλοι ικανοί να φοράμε μάσκα και έξυπνοι αρκετά να μην επιθυμούμε να αρρωστήσει ο διπλανός μας. Δώστε στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουλέψουν. Μην κλείνετε τα πάντα. Μην λειτουργείτε σαν τον Stalin. Ορκίζομαι όμως πως οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται σιγά σιγά το ίδιο πράγμα. Οφείλουμε να θεωρούμε εαυτούς υπεύθυνους αν θέλουμε η κοινωνία μας να επιβιώσει.

Αυτό που με απασχολεί πολύ, και δεν θέλω να εννοηθεί ως εγωιστικό εκ μέρους μου, καθώς επηρεάζει άμεσα τον οποιονδήποτε, είναι πως δεν μπορώ να λειτουργήσω. Οι ζωντανές εμφανίσεις ήταν η ψυχή των Public Image Ltd. και το να απαγορευτούν, είναι κάτι που μας πληγώνει και που σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα μας σκοτώσει. Θα σκοτώσει τα πάντα, την βιομηχανία την ίδια. Αν δεν μπορούμε να δουλέψουμε, εμείς η εργατική τάξη θα πρέπει να κάνουμε κάτι κάποια στιγμή. Νιώθω πως οι Δημοκρατικοί υπόσχονται στην χώρα περισσότερο lockdown, περισσότερους φόρους, περισσότερη γραφειοκρατία και λιγότερες απαντήσεις».

Σε νέα του συνέντευξη στο Guardian, o Lydon αναφέρθηκε και στις κατηγορίες περί ρατσισμού, που ακούγονται τακτικά εναντίον του Trump:

«Έχω κατηγορηθεί για το ίδιο πράγμα, οπότε προσβάλλομαι και για όποιον άλλον αποκαλείται ρατσιστής».

Στην ίδια συνέντευξη, μιλώντας σχετικά με τον θάνατο του George Floyd και το κίνημα Black Lives Matter, o Lydon σχολίασε:

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας που να ξέρω οπουδήποτε, που δεν θεώρησε το συμβάν ανατριχιαστικό. Εννοείται! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλοι οι αστυνομικοί είναι απεχθείς ή πως όλοι οι λευκοί είναι ρατσιστές. Όλες οι ζωές μετράνε (σ.σ. "all lives matter")».

Ερωτώμενος να διευκρινήσει τι εννοεί με την τελευταία έκφραση, εξαιτίας της συχνής χρήσης της υποτιμητικά εναντίον του κινήματος Black Lives Matter, o Lydon δήλωσε:

«Νομίζω γίνεται παρανόηση. Φυσικά και είμαι αντιρατσιστής. Δεν θα αφήσω όμως να με ελέγξουν πολιτικά κόμματα ή κινήματα».

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό είχε ξεσπάσει σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας μιας φωτογραφίας του Lydon όπου φορούσε μπλούζα με το σύνθημα της εκστρατείας Trump, "Make America Great Again". Το 2015 πάντως, ο Lydon είχε απευθύνει δημόσια έκκληση για ψήφο ενάντια στον Trump.

Δείτε επίσης:

«Ο Donald Trump είναι, σε ένα βαθμό, Sex Pistol»

  • SHARE
  • TWEET