"Free": O Iggy Pop ενάντια στην κακοποίηση μαϊμούδων μέσω πειραμάτων

Ο θρυλικός καλλιτέχνης «ντύνει» μουσικά ένα ενημερωτικό video του PETA

15/09/2020 @ 10:38

Ο Iggy Pop αποφάσισε να παραχωρήσει το τραγούδι του "Free", από το περσινό ομότιτλο άλμπουμ του, σε νέο video του γνωστού οργανισμού PETA (People for Ethical Treatment of Animals) το οποίο επιχειρεί να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με την κακοποίηση και τον πειραματισμό μαϊμούδωνν.

Μπορείτε να δείτε το αποκαλυπτικό video εδώ, όπου το κομμάτι του Νονού του Punk συνοδεύει οπτικό υλικό από τις έρευνες του PETA σε εργαστήρια πανεπιστημίων των Η.Π.Α..

Ο Iggy Pop, σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, δήλωσε:

«Ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει τον τρόμο και τον πόνο στα μάτια των ζώων. Κανείς δεν θα έπρεπε να υποφέρει όπως αυτές».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου του PETA, Moira Colley σχολίασε:

«Την στιγμή που ακούσαμε το "Free" ξέραμε ήδη πως θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να αναδειχθεί η κακοποίηση μαϊμούδων που είναι αιχμάλωτες και βασανίζονται σε εργαστήρια. Ευτυχώς, ο Iggy, είναι εξίσου ευγενικός και χαρισματικός, οπότε συμφώνησε αμέσως να μας το παραχωρήσει».

Η ανακοίνωση του PETA σχετικά με το θέμα καταλήγει πως «αρκετές δημοσιευμένες μελέτες καταδεικνύουν πως ο πειραματισμός πάνω σε ζώα σπαταλά πόρους και ζωές, μιας και περισσότερο από το 90% των υποσχόμενων αποτελεσμάτων από αυτές τις έρευνες, με την πλειοψηφία τους να συμπεριλαμβάνει τεστ σε ζώα, αδυνατεί να εφαρμοστεί στον άνθρωπο».

Υπενθυμίζουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο σπουδαίος καλλιτέχνης συνεργάζεται με την PETA, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα ζώων.

  • SHARE
  • TWEET