Παλαιστίνιοι ακτιβιστές «διαταράσσουν» συναυλία των Radiohead στη Σκωτία

Εκνευρισμένος ο Thom Yorke…

10/07/2017 @ 11:32

Την επόμενη εβδομάδα οι Radiohead αναμένεται να δώσουν μια συναυλία στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. 

Η επικείμενη εμφάνισή τους έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες από Παλαιστίνιους ακτιβιστές οι οποίοι έχουν απευθύνει κάλεσμα σε πολιτισμικό μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ, διεκδικώντας ισότητα από τον ισραηλινό νόμο.   

Μια ομάδα μουσικών με επικεφαλείς τους Roger Waters, Thurston Moore και Tunde Adebimpe (TV Οn Τhe Radio) έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή, ζητώντας από τους Radiohead να ακυρώσουν την εμφάνιση, ενώ μια διαμαρτυρία από Παλαιστινίους έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής εμφάνισης του συγκροτήματος στο φεστιβάλ TRNSMT, στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Ακτιβιστές από ενώσεις όπως η Glasgow Palestine Action, η Glasgow Palestine Solidarity Campaign και η Radiohead Fans For Palestine, διαδήλωσαν έξω από το φεστιβάλ και πριν την εμφάνιση της μπάντας στη σκηνή.

Όταν οι Radiohead έκαναν την εμφάνισή τους ήρθαν αντιμέτωποι με μια αρένα γεμάτη από παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα.

Συμφωνά με μαρτυρίες ο Thom Yorke παρουσιάστηκε χολωμένος από το συμβάν επαναλαμβάνοντας την έκφραση «some fucking people!», δείχνοντας, αρκετές φορές, στο κοινό, το …μεσαίο του δάχτυλο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε εκφράσει την αντίθεσή του με το επιχειρούμενο μποϊκοτάζ λέγοντας πως, εκτός των άλλων, είναι ιδιαιτέρως προσβλητικό για έναν άνθρωπο σαν τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Jonny Greenwood, τoυ οποίου η σύντροφος είναι Αραβοεβραία.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video:

  • SHARE
  • TWEET