Ο Ζάρκο Πάσπαλι έσωσε 1.500 δίσκους βινυλίου!

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας δεν άντεχε να τους δει να πεταχτούν στον κάδο απορριματων

12/01/2016 @ 18:18

Ο πασίγνωστος Μαυροβούνιος καλαθοσφαιριστής, Ζάρκο Πάσπαλι, ο οποίος τη δεκαετία του '90 είχε παίξει μπάσκετ στη χώρα μας σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Άρη, απέδειξε πως ειναι και μεγάλος λάτρης της μουσικής πέρα από σπουδαίος αθλητής.

Βλέποντας περισσότερους από 1.500 δίσκους βινυλίου πεταμένους στα σκουπίδια από τους νέους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικού σταθμού του Βελιγραδίου σε μια προσπάθεια εκκαθάρισης, δεν μπορούσε παρά να τους σώσει και να τους δώσει ένα ...καινούργιο σπιτικό.

Ο Πάσπαλι δήλωσε τα εξής στο "Vice Serbia": 

 «Είχαν περάσει τρεις μέρες, αλλά δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος σε όλο αυτό. Είχα εκνευριστεί πάρα πολύ που κάποιος πέταγε στα σκουπίδια βινύλια. Ήταν εντελώς τρελό κάποιος να θέλει να τα ξεφορτωθεί όλα αυτά. Ξέρω πως έχουμε μπει σε μια νέα εποχή, αλλά πιστεύω ότι βινύλια και κασέτες θα πρέπει να τα κρατάμε. Άρχισα να τηλεφωνώ σε φίλους και γνωστούς, προκειμένου να μάθω πού ήταν το αρχείο. Στο τέλος μου είπαν ότι είχε πάει σε ένα κέντρο ανακύκλωσης στα προάστια του Βελιγραδίου.

Τους τηλεφώνησα και μου είπαν να πάω και να πάρω ό,τι θέλω. Και έτσι έγινε. Τα πάντα ήταν μέσα σε δύο μεγάλα κοντέινερ. Πολλές μεγάλες κούτες, που οι περισσότερες είχαν Beta κασέτες με διάφορα βίντεο. Μαζί με δύο υπαλλήλους αρχίσαμε να ψάχνουμε τα κοντέινερ για τα βινύλια. Ξαφνικά τα είδα πεταμένα, με τα εξώφυλλά τους σχεδόν κατεστραμμένα. Ήμασταν τυχεροί που δεν έβρεξε εκείνες τις ημέρες, διαφορετικά όλα θα είχαν καταστραφεί.»

 

Πηγή: Contra.gr
Πηγή κεντρικής photo άρθρου: Gazzetta.gr

  • SHARE
  • TWEET