Οι νικητές των Βραβείων Όσκαρ 2022

Ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή και χτύπησε τον Chris Rock

28/03/2022 @ 11:52

Hans Zimmer και Billie Eilish ήταν οι μεγάλοι νικητές στις δύο βασικές μουσικές κατηγορίες των Βραβείων Όσκαρ 2022.

Ο Hans Zimmer κατέκτησε το βραβείο Καλύτερης Αυθεντικής Μουσικής Επένδυσης για την δουλειά του στο "Dune", το οποίο απέσπασε πέντε ακόμη βραβεία σε δευτερεύουσες κατηγορίες.

Billie Eilish και Finneas O'Connell αναδείχθηκαν νικητές στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού με "No Time to Die" για την ομώνυμη ταινία του James Bond.

Το τραγούδι αποδόθηκε ζωντανά στη σκηνή του Dolby Theatre, όπου την παράσταση έκλεψε η επίθεση του Will Smith ανέβηκε στον Chris Rock.

Ενοχλημένος από σχόλια του Rock για την συζυγό του, ο Smith ανέβηκε στην σκηνή και τον χτύπησε, παίρνοντας όπως κατόπιν το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο "King Richard".

Το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου πήγε στην Jessica Chastain για την ερμηνεία της στο "The Eyes Of Tammy Faye" και το Β' Γυναικείου Ρόλου στην Ariana DeBose για την ερμηνεία της στο "West Side Story".

Το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου κατέκτησε ο κωφός ηθοποιός Troy Kotsur για το "CODA", το οποίο ήταν και ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, αποσπώντας το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας αλλά και Προσαρμοσμένου Σεναρίου.

Το "CODA" έγινε η πρώτη ταινία παραγωγής πλατφόρμας (Apple Original Films) που κερδίζει το σπουδαιότερο βραβείο, με πρωταγωνιστικό καστ κωφών ως επί το πλείστον ηθοποιών.

Η Jane Campion κατέκτησε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το "The Power Of The Dog", ενώ το βραβείο καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου πήγε στο "Belfast" και τον Kenneth Branagh.

  • SHARE
  • TWEET