Ο Nuno Bettencourt θεωρεί τις συναυλίες με τη Rihanna δυσκολότερες από τις rock

«Οι περισσότεροι rock κιθαρίστες που εκτιμώ δεν θα μπορούσαν ποτέ να ανταπεξέλθουν»

19/07/2023 @ 15:26

Ο Nuno Bettencourt, ευρύτερα γνωστός ως κιθαρίστας και ιθύνων νους των Extreme, σε συνέντευξή του στο Planet Rock, σχολίασε την απαιτητικότητα των συναυλιών της Rihanna.

Ο βιρτουόζος, αποτελεί εδώ και χρόνια τον κιθαρίστα της pop star από το 2009, και εμφανίστηκε και στο περίφημο half time show της στο φετινό Super Bowl.

Σχολιάζοντας τις προκλήσεις των συναυλιών του με την καλλιτέχνιδα, ο Bettencourt τις χαρακτήρισε δυσκολότερες από rock shows:

«Λυπάμαι, οι περισσότεροι rock κιθαρίστες που εκτιμώ δεν θα μπορούσαν ποτέ να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο gig. Το εννοώ κατά τον πιο τιμητικό τρόπο που θα μπορούσα. Ο Slash είναι ένας από τους σπουδαιότερους rock κιθαρίστες όλων των εποχών αλλά εγγυώμαι  - και θα ήταν ο πρώτος που θα στο έλεγε - πως αν ήταν στη θέση να παίξει το καθαρό intro στο "Rude Boy", δεν θα μπορούσε».

Ο Bettencourt εξήγησε γενικότερα πως τα διαφορετικά στυλ κομματιών στο ίδιο performance είναι που δυσκολεύουν το ρόλο του μουσικού, και πως επουδενί δεν είναι ευκόλη η θέση ενός κιθαρίστα σε τέτοιες περιστάσεις.

Επικαλέστηκε επίσης το διαφοροποιημένο μουσικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, το οποίο, όπως ανέφερε, πέραν του οτι του επιτρέπει να προσαρμοστεί πιο εύκολα στις ανάγκες των συναυλιών με τη Rihanna, παίζει ρόλο και στα διάφορα ηχητικά στυλ που συνδυάζουν οι Extreme.

  • SHARE
  • TWEET