Ο Nick McCarthy εγκαταλείπει τους Franz Ferdinand

Διαβάστε τον λόγο της αποχώρησης

08/07/2016 @ 18:07

Οι Franz Ferdinand ανακοίνωσαν πως ο κιθαρίστας Nick McCarthy θα εγκαταλείψει τη μπάντα.

Ο McCarthy, που έπαιζε ρυθμική κιθάρα και keyboards, ήταν μέλος του συγκροτήματος από την αρχή, το 2002. Ηχογράφησε μαζί του τέσσερα studio άλμπουμ και συμμετείχε στην περσινή συνεργασία των Ferdinand με τους Sparks.

Ο λόγος της αποχώρησης του Nick McCarthy, όπως αποκαλύπτουν οι Σκωτσέζοι με ανακοίνωσή τους, είναι οι οικογενειακές υποχρεώσεις.

«Όταν ηχογραφούμε ή βρισκόμαστε σε περιοδεία χρειαζόμαστε πλήρη αφοσίωση για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Το περισσότερο διάστημα βρισκόμαστε μακριά από τα σπίτια μας. Ο Nick έχει μια νέα οικογένεια και δεν θέλει να βρίσκεται μακριά της για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Αυτή δεν είναι απαραίτητα μια μόνιμη κατάσταση και προφανώς θα σας ενημερώσουμε μελλοντικά σε περίπτωση που κάτι αλλάξει. Ξέρουμε ότι θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν σας λέγαμε πως οι λόγοι της αποχώρησης σχετίζονται με διαφωνίες και ίντριγκες, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Γύρω από τις μουσικές μας διαφωνίες δημιουργήθηκαν οι Franz Ferdinand».

Από την πλευρά του, ο McCarthy ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους fans που μας έδιναν έμπνευση όλα αυτά τα χρόνια. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ασχοληθώ με την παραγωγή και την σύνθεση εντελώς διαφορετικών πραγμάτων. Όλοι περιμένουμε, με ανυπομονησία, να ακούσουμε τον καινούργιο δίσκο των Franz Ferdinand».

  • SHARE
  • TWEET