Έφυγε από τη ζωή ο Sylvain Sylvain, κιθαρίστας των New York Dolls

David Johanssen, Pearl Jam, Billy Idol κ.ά. τιμούν την μνήμη του επιδραστικού μουσικού

15/01/2021 @ 10:52

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο κιθαρίστας και συν-ιδρυτής των θρυλικών New York Dolls, Sylvain Sylvain.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε μέσω της επίσημης σελίδας του μουσικού, όπου και αποκαλύφθηκε πως έπασχε τα τελευταία δύο χρόνια από καρκίνο:

«Αν και πάλεψε γενναία, έφυγε χτες από αυτή την ασθένεια. Ενώ θρηνούμε την απώλειά του, γνωρίζουμε πως πλέον αναπαύεται ειρινικά απαλλαγμένος από τον πόνο. Σας παρακαλούμε να βάλετε δυνατά την μουσική του, να ανάψετε ένα κερί, να πείτε μια προσευχή, και ας στείλουμε αυτήν την πανέμορφη κούκλα (σ.σ. "doll") στον ουρανό».

Η ανακοίνωση περιείχε και ένα μήνυμα από τον Lenny Kaye, ευρύτερα γνωστό ως κιθαρίστα στο σχήμα της Patti Smith:

«Η επί σκηνής ευφορία του, το έντονο χαμόγελό του ενώ έπαιζε κιθάρα, αποκάλυπταν τον θαυμαστό κόσμο που του είχε ανοιχθεί στα 10 του χρόνια, όταν μετανάστευσε από το Κάιρο στην Νέα Υόρκη με την οικογένειά του το 1961, αντικρύζοντας το άγαλμα της Ελευθερίας για πρώτη φορά.

Ο ρόλος του στην μπάντα ήταν αυτός του εγκεφάλου, που κρατούσε τους συμπαίκτες του τριγύρω με τόση ακρίβεια, σαν περιστρεφόμενους δορυφόρους».

Ο Sylvain διετέλεσε μέλος της επιδραστικής μπάντας από το 1971 μέχρι την δεύτερη διάλυσή τους το 2012. Ο πιο πρόσφατος δίσκος τους, ήταν το "Dancing Backwards In High Heels".

H βιογραφία του, ονόματι "There's No Bones In Ice Cream" κυκλοφόρησε το 2018.

Πλήθος μουσικών, μεταξύ των οποίων ο David Johansen, τραγουδιστής των New York Dolls, οι Pearl Jam, o Billy Idol, o Steve Stevens και η Kathy Valentine, τίμησαν τη μνήμη του εμβληματικού κιθαρίστα με αναρτήσεις τους.

  • SHARE
  • TWEET