Ντοκιμαντέρ του Martin Scorsese για τον David Johansen των New York Dolls

Η καριέρα του ιστορικού frontman υπό το βλέμμα ενός διαχρονικού οπαδού του

08/07/2020 @ 11:36

H Showtime ανακοίνωσε πως ο βραβευμένος σκηνοθέτης Martin Scorsese ανέλαβε την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ζωή του David Johansen των New York Dolls.

Για την ακρίβεια, το ντοκιμαντέρ, που είναι προς το παρόν άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει, θα περιστρέφεται γύρω από μια εμφάνιση που έδωσε πριν λίγους μήνες στη Νέα Υόρκη ο Johansen, που περιελάμβανε τραγούδια και ιστορίες από όλο το φάσμα της καριέρας του.

Ο David Tedeschi θα συμμετέχει στην σκηνοθεσία, ενώ ο Scorsese θα έχει και χρέη εκτελεστικού παραγωγού.

Ο διάσημος σκηνοθέτης, σχολίασε σχετικά με την θεματική του ντοκιμαντέρ:

«Γνωρίζω τον David Johansen εδώ και δεκαετίες, με την μουσική του να αποτελεί σημείο αναφοράς για μένα, από όταν άκουσα New York Dolls για πρώτη φορά, στα γυρίσματα του "Mean Streets". Τότε και τώρα, η μουσική του David αιχμαλώτιζε ιδανικά την ατμόσφαιρα και την ενέργεια της Νέας Υόρκης. Τον έχω δει επί σκηνής αρκετές φορές, και στο πέρασμα των ετών έχω μάθει καλά το βάθος της καλλιτεχνικής του έμπνευσης.

Έπειτα από την περσινή του συναυλία στο Café Carlyle, κατάλαβα πως έπρεπε να γυρίσω αυτό το ντοκιμαντέρ γιατί ήταν εντυπωσιακό να βλέπει κανείς την εξέλιξη της ζωής του και του ταλέντου του να ξετυλίγεται σε ένα τόσο ιδιαίτερο σκηνικό».

Σύμφωνα με το Showtime, το φιλμ θα αποκαλύπτει «τις διαφορετικές πτυχές του Johansen. Από τα πρώτα του χρόνια στο Staten Island, μέχρι την τοποθέτηση του, σε ηλικία 16 ετών, στο επίκεντρο, μιας καλλιτεχνικής και πολιτιστικής επανάστασης στην αντικουλτούρα, στην τέχνη, την μουσική, την μόδα. Από τους New York Dolls στα ‘70s μέχρι τους Buster Poindexter και τους Harry Smiths».

Μπορείτε να ανατρέξετε εδώ στην ανταπόκριση του Rocking.gr από την δεύτερη μέρα του Fly Beeyond Festival του 2008, όπου οι New York Dolls είχαν εμφανιστεί μαζί με τους Sex Pistols μπροστά στο εγχώριο κοινό σε μια ιστορική εμφάνιση.

Ο τελευταίος δίσκος της μπάντας, πριν την οριστική της διάλυση, ήταν το "Dancing Backward In High Heels" του 2011.

  • SHARE
  • TWEET