Οι Metallica ανταλλάσσουν μεταξύ τους νέα μουσική

Ο Lars Ulrich αποκάλυψε πως η μπάντα εκμεταλλεύεται δημιουργικά την καραντίνα

18/06/2020 @ 10:20

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Lars Ulrich δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο σύνθεσης νέας μουσικής από την μπάντα εν μέσω καραντίνας.

Σε μια πρόσφατη συζήτησή του με τον Fredrik Skavlan, παρουσιαστή σουηδικού μέσου, ο ντράμερ των Metallica αποκάλυψε πως έχουν ξεκινήσει να ανταλλάσσουν νέα μουσική.

Συγκεκριμένα, ο Ulrich δήλωσε πως:

«Επικοινωνούμε μέσω Zoom από την άφιξη της πανδημίας εδώ στις Η.Π.Α.. Οπότε μια φορά την εβδομάδα θα επικοινωνήσουμε για μερικές ώρες. Τις τελευταίες, όμως, τέσσερις εβδομάδες, νομίζω, έχουμε αρχίσει να επικοινωνούμε και καλλιτεχνικά.

Νομίζω πως βρισκόμαστε σε μια φάση ανακάλυψης. Ανταλλάσουμε ιδέες μεταξύ μας διαδικτυακά και προσπαθούμε να συνθέσουμε μουσική σε αυτήν την περίεργη εποχή.

Είναι ωραίο τώρα που υπάρχει αυτή η διακίνηση ιδεών, γιατί νιώθεις ξανά πως είσαι μέλος μιας μπάντας. Ανυπομονώ για τις δημιουργικές προοπτικές που μας ανοίγονται στο μέλλον».

Όσον αφορά το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, ο Ulrich ανέφερε πως:

«Μέχρι τώρα, στο ηχητικό και πρακτικό κομμάτι, είμαστε σε ευχάριστα καλή φόρμα. Τώρα λοιπόν ασχολούμαστε με το κατά πόσο μπορούμε να δημιουργήσουμε χωρίς να βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο. Η διαφορά της περίπτωσης μας και μπαντών όπως εμείς, με τους solo καλλιτέχνες, είναι πως πρέπει να βασιστούμε στην ομάδα για να προχωρήσουμε, δεν είμαστε ο καθένας μόνος του με την κιθάρα του. Είναι κάτι διαφορετικό».

Υπενθυμίζουμε πως τον Μάιο, οι Metallica προσέφεραν μια εξαιρετική ημιακουστική διασκευή του "Blackened", με τον καθένα να βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

  • SHARE
  • TWEET