Massive Attack εναντίον παραγωγού των "Ibiza Classics"

«Δώσε τα κέρδη από το "Unfinished Sympathy" στην προσφυγική κρίση»

15/12/2017 @ 14:51

Τα βέλη τους έστρεψαν οι Massive Attack εναντίον του γνωστού άγγλου παραγωγού του BBC, Pete Tong, λόγω της διασκευής και χρησιμοποίησης χωρίς την άδειά τους, της γνωστής επιτυχίας τους "Unfinished Sympathy".

Το κομμάτι θα συμπεριληφθεί στη συλλογή "Ibiza Classics" την οποία επιμελείται ο γνωστός dj, μαζί με άλλες επιτυχίες συγκροτημάτων και καλλιτεχνών όπως οι Daft Punk, ο Moby, ο Rob Dougan, οι Basement Jaxx κ.α.

Το trip-hop ντουέτο χαρακτήρισε το project σαν «νοσταλγικό εφιάλτη», παροτρύνοντας τον Tong να δωρίσει τα έσοδα στη Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες.

Πιο συγκεκριμένα ο 3D αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Αγαπητέ Pete Tong,

Ευχαριστούμε που χρησιμοποίησες ένα από τα τραγούδια μας στο "νοσταλγικό εφιάλτη" που ετοιμάζεις. Βέβαια, δεν θυμάμαι να ήρθες σε οποιαδήποτε επαφή μαζί μας για να μας ρωτήσεις. Να σε πληροφορήσω λοιπόν πως όταν παίζουμε live αυτό το κομμάτι, χρησιμοποιούμε φωτογραφίες προσφύγων σε καταυλισμούς στο φόντο, για να ευαισθητοποιήσουμε και να συγκεντρώσουμε χρήματα για την Ύπατη Αρμοστεία. Αν αποφασίσεις, εν τέλει, να κυκλοφορήσεις στην αγορά την πραμάτεια σου θα σου πρότεινα να διαιρέσεις τα κέρδη με τον αριθμό των τραγουδιών που θα… εκτελέσεις και να δώσεις τα έσοδα που θα βγάλεις από το κομμάτι μας στον UNHCR… Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις».

  • SHARE
  • TWEET